Στο 19% ανήλθε η εξοικονόμηση δαπανών για θέρμανση κατά τη χειμερινή περίοδο 2011- 2012, για τους καταναλωτές φυσικού αερίου στην Αττική, σε σχέση με τις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Εταιρεία Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) Αττικής.

Η ΕΠΑ αναφέρει ακόμη ότι τους τελευταίους μήνες τα επίπεδα εξοικονόμησης αυξήθηκαν, φτάνοντας το 23% για τον μήνα Μάρτιο, ενώ εκτιμά ότι από τον Οκτώβριο του 2012 η εξοικονόμηση του φυσικού αερίου θα ανέρχεται στα επίπεδα του 35%.

Ο λόγος είναι ότι, σύμφωνα με τις ρυθμίσεις που έχουν ψηφιστεί, ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης από την επόμενη χειμερινή περίοδο θα αυξηθεί περαιτέρω.

Σε σύγκριση με την ηλεκτρική ενέργεια, η εξοικονόμηση δαπανών για τους χρήστες φυσικού αερίου αγγίζει (για τον οικιακό καταναλωτή με μέση κατανάλωση 1.600- 2.000KWh) το 43%.

Η κατανάλωση του φυσικού αερίου στο διάστημα από τον Οκτώβριο του 2011 έως τον Απρίλιο του 2012 αυξήθηκε κατά 9%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο 2010- 2011 ενώ στο ίδιο διάστημα η οικιακή κατανάλωση φυσικού αερίου αυξήθηκε κατά 23%, γεγονός που οφείλεται στην αύξηση της διείσδυσης στον οικιακό τομέα της Αττικής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook