Άλλες τρεις αυτοκτονίες, σημειώθηκαν στην Ιταλία, μέσα σε τέσσερις ημέρες, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Ο Λουίτζι Μπινιάρντι, επιχειρηματίας του υφαντουργικού τομέα, αυτοκτόνησε στο Κάρπι της βορειοανατολικής Ιταλίας, εξαιτίας των χρεών, που είχαν ξεπεράσει τις 280.000 ευρώ. Μέρος των οφειλών του, ήταν προς την κρατική εταιρεία είσπραξης προστίμων και καθυστερούμενων φόρων, Equitalia.

Ένας 40χρονος επιχειρηματίας έβαλε τέλος στην ζωή του στο Αβελίνο, στην περιφέρεια της Νάπολης, μέσα στην επιχείρησή του. Οι ιταλικές αρχές, έκαναν γνωστά μόνο τα αρχικά του ονόματός του, G. L.
Δεν βρέθηκε κάποιο γράμμα που να εξηγεί την τραγική πράξη, αλλά οι υπεύθυνοι των ερευνών, την συνδέουν με οφειλές προς το δημόσιο.

Την περασμένη νύχτα, στην Γένοβα, ένας τεχνίτης 68 ετών, αυτοκτόνησε, δι' απαγχονισμού, μέσα στην κρεβατοκάμαρά του. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Τύπος, ο αυτόχειρας της Γένοβας, χρωστούσε τριάντα χιλιάδες ευρώ στην εταιρία Equitalia, η οποία του είχε γνωστοποιήσει ότι επρόκειτο να προχωρήσει σε κατάσχεση του σπιτιού του. Σε επιστολή του, ο απελπισμένος εξηνταοκτάχρονος αναλυτικά στις αιτίες που τον οδήγησαν στην ακραία αυτή απόφαση.

Προς αντιμετώπιση της πραγματικής αυτής κατάστασης «εκτάκτου ανάγκης» ο περιφερειάρχης του Βένετο, Λούκα Τζάια, ανακοίνωσε ότι πρόκειται να λειτουργήσει σύντομα ειδική τηλεφωνική γραμμή για παροχή στήριξης. «Θα είναι ένα τηλέφωνο κατά των αυτοκτονιών» τόνισε ο Τζάια, υπογραμμίζοντας ότι, παράλληλα, θα οργανωθεί και ένα κέντρο όπου οι πολίτες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες θα μπορούν να συνομιλούν με ψυχολόγους.

protothema.gr