Ένας άνδρας συνελήφθη για τη μυστηριώδη εξαφάνιση, πριν από 33 χρόνια, ενός αγοριού έξι ετών, που είχε συγκλονίσει τις ΗΠΑ, όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη από την αστυνομία της Νέας Υόρκης.

Ο αρχηγός της αστυνομίας Ρέι Κέλι ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι ένα άτομο κρατείται, αφού ομολόγησε κατά τη διάρκεια της ανάκρισης ότι εμπλέκεται στην εξαφάνιση και το θάνατο του Έταν Πατζ, στις 25 Μαΐου 1979.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση θα ανακοινωθούν αργότερα.

Ο μικρός εξαφανίστηκε από το Σόχο, στο νότιο Μανχάταν, την πρώτη φορά που οι γονείς του, του επέτρεψαν να πάει μόνος του μέχρι τη στάση του σχολικού λεωφορείου, στο διπλανό δρόμο.

Τον περασμένο μήνα, η αστυνομία και το FBI έκαναν εκτεταμένες έρευνες σε ένα υπόγειο, σε απόσταση μόλις 50 μέτρων από το διαμέρισμα όπου ζουν μέχρι και σήμερα οι γονείς του Έταν Πατζ, χωρίς ωστόσο να βρεθεί κάτι σημαντικό που θα οδηγούσε στον εντοπισμό του πτώματος του παιδιού ή στη σύλληψη του δράστη.

Η απαγωγή του εξάχρονου την εποχή εκείνη είχε σοκάρει πολλούς Αμερικανούς και χιλιάδες γονείς απαγόρευαν για καιρό στα παιδιά τους να παίζουν μόνα τους έξω ή να πηγαίνουν ασυνόδευτα στο σχολείο.

zougla.gr