Τη στήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης στην παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και την εφαρμογή των δεσμεύσεών της εξέφρασε στέλεχος του Λευκού Οίκου.

Ο αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας για τη στρατηγική επικοινωνίας, Μπεν Ρόουντς, τόνισε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου την ανάγκη να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ, σημειώνοντας ότι «θα πρέπει να σεβαστούμε τον Ελληνικό λαό, όταν θα πάρει την απόφασή του».

Στα πλαίσια αυτά, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση Ομπάμα αναγνωρίζει τις «τεράστιες θυσίες» του Ελληνικού λαού, δίδοντας πάντως έμφαση στην ανάγκη να τηρήσει η χώρα μας τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.

Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει ανησυχία για το αποτέλεσμα των εκλογών, ο Ρόουντς ανέφερε: «πρώτα απ\’ όλα, τελικά, είναι στο χέρι του ελληνικού λαού για να αποφασίσουν τι θέλουν να κάνουν. Έτσι είναι δική τους η απόφαση ως προς το ποιους ηγέτες θα επιλέξουν και εάν βλέπουν το μέλλον τους στην ευρωζώνη ή όχι. Και γι\’ αυτό, σεβόμαστε το γεγονός ότι αυτή τελικά θα είναι μια κυρίαρχη απόφαση που θα ληφθεί από τους Έλληνες, και πρέπει να αποφασίσουν να κάνουν ό,τι είναι προς το συμφέρον τους».

Επίσης, σχολίασε ότι οι αποφάσεις των G8 επικεντρώθηκαν στην παραμονή της χώρας μας στην ευρωζώνη, υπό τον όρο της τήρησης των δεσμεύσεών της και επανέλαβε ότι θα πρέπει να υπάρξουν αναπτυξιακά μέτρα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook