«Η Ελλάδα είναι ένα αποτυχημένο Κράτος, δίχως ηγέτες ικανούς να αντιληφθούν το διεθνές περιβάλλον».

Με αυτή την σοκαριστική αλλά ταυτόχρονα και προσβλητική δήλωση, ο συνδιευθύνων συμβούλος της Deutsche Bank Juergen Fitschen αναφέρθηκε για τη χώρα μας σε διεθνές συνέδριο σήμερα στο Βερολίνο, μια ημέρα μετά την επίσκεψη – αστραπή στην Ελλάδα. Μια επίσκεψη η οποία έμεινε "μυστική" και στο πλαίσιο της οποίας συνάντησε άτυπα, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, τραπεζίτες, εφοπλιστές και εκπροσώπους της βιομηχανίας και δη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.

Ο Γερμανός τραπεζίτης, χαρακτηριστικά τόνισε πως «η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα για την οποία νιώθω ότι μπορώ να πω πως απέτυχε σαν Κράτος. Είναι μια διεφθαρμένη Πολιτεία τόσο όσο και οι πολιτικοί της και ξεκάθαρα θα πρέπει άλλοι άνθρωποι να την βοηθήσουν». Ο ίδιος πάντως υποστήριξε πως αν η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το ευρώ θα είναι μια επικίνδυνη απόφαση, αν και μια τέτοια προοπτική προωθείται από συγκεκριμένους πολιτικούς ηγέτες και επιχειρηματικούς κύκλους.

«Ρώτησα τους Έλληνες επιχειρηματίες, που άραγε είναι οι άνθρωποι εκείνοι που θα οδηγήσουν την Ελλάδα στο νέο περιβάλλον εμπιστοσύνης; Δυστυχώς οι συνομιλητές μου δεν μου έδωσαν έναν επαρκή αριθμό ονομάτων που εμπιστεύονται ως πολιτικούς ηγέτες σήμερα», δήλωσε στη διάρκεια του διεθνούς συνεδρίου, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg...


protothema.gr