Οκταήμερη περιοδεία στη Σκανδιναβία, τον Καύκασο και την Τουρκία αρχίζει την προσεχή εβδομάδα η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον.

Ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρει ότι η Κλίντον αρχίζει την περιοδεία της, η οποία θα διαρκέσει από τις 31 Μαΐου ως τις 7 Ιουνίου, με επισκέψεις στη Δανία, τη Νορβηγία και τη Σουηδία, όπου θα έχει συνομιλίες κυρίως για θέματα που αφορούν το περιβάλλον.

Στη Νορβηγία, η αμερικανίδα ΥΠΕΞ θα μιλήσει σε διάσκεψη για την παγκόσμια υγεία την 1η Ιουνίου και στις 2 Ιουνίου θα επισκεφθεί το Τρόμσο στην Αρκτική όπου θα έχει συνομιλίες για την κλιματική αλλαγή.

Μετά τη Σκανδιναβία, η Κλίντον θα ταξιδέψει στην Αρμενία, τη Γεωργία και το Αζερμπαϊτζάν, όπου θα έχει συνομιλίες για «την περιφερειακή ασφάλεια, τη δημοκρατία, την οικονομική ανάπτυξη και την πάταξη της τρομοκρατίας».

Η Κλίντον θα ολοκληρώσει την περιοδεία της στην Κωνσταντινούπολη, όπου στις 7 Ιουνίου θα μιλήσει σε φόρουμ για την πάταξη της τρομοκρατίας, ενώ θα έχει συνομιλίες με τούρκους αξιωματούχους για τη Συρία και το Ιράν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook