Είμαστε η μόνη δύναμη που μπορεί να κρατήσει όρθια την πατρίδα, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς ανοίγοντας τις εργασίες της Εθνικής Συνδιάσκεψης της ΝΔ.

«Κυβέρνηση του τόπου το ευρωπαίκό πατριωτικό μέτωπο» τόνισε χαρακτηριστικά με τρίπτυχο: «ενότητα, αγώνας, αναγέννηση».

Ο κ. Σαμαράς άσκησε δριμύτατη κριτική στο ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Για το ΚΚΕ είπε ότι παρεμπόδισε τη λειτουργία επιχειρήσεων, φέροντας ως παράδειγμα την Χαλυβουργία.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι χάιδευε και χαϊδεύει τους κουκουλοφόρους, τους λαθρομετανάστες, το παρεμπόριο, ενώ ήταν δίπλα στο ΚΚΕ στο κλείσιμο των λιμανιών.

Αναφέρθηκε αναλυτικά στο οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, τις παλινωδίες και τις αναφορές σε φόρους και έκτακτες εισφορές.

«Μέχρι τώρα είχαμε το ΠΑΣΟΚ και την τρόικα που έβαζε φόρους, τώρα έχουμε και τους φόρους του ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε, ενώ επικαλέστηκε τα όσα είπε ο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ ότι το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοησίες.

«Με την πολιτική του ο ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετεί το λόμπι της δραχμής. Τους επίδοξους ολιγάρχες» συνέχισε.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα της ΝΔ είπε ότι υπάρχουν δύο στόχοι: να σταματήσει η άνοδος της ανεργίας και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, «αλλά μέσα στο ευρώ».

Δεσμεύθηκε ότι δεν θα μπουν άλλοι φόροι, ούτε θα υπάρξουν μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Επανέλαβε τις θέσεις της ΝΔ για την αποκατάσταση των αδικιών στους χαμηλοσυνταξιούχους και στα ειδικά μισθολόγια, όπως και στη ρύθμιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Κλείνοντας την ομιλία του κάλεσε τους όλους τους πολίτες να συστρατευθούν στο ευρωπαϊκό πατριωτικό μέτωπο.

«Καλώ όλους τους Έλληνες πάνω από τους διαχωρισμούς του χθες να δώσουν τη μάχη μαζί μας για να διασφαλιστεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Κανείς δεν περισσεύει σε αυτή τη μάχη. Ο λαός μας δεν θα αφήσει κανένα ΣΥΡΙΖΑ κανένα ΠΑΣΟΚ να περάσει τα διόδια της Ιστορίας με πλαστά χαρτιά.»

«Εμείς δεν είμαστε ούτε τσαμπουκάδες, ούτε ικέτες» είπε η Ντόρα Μπακογιάννη

Τα βέλη της κατά του Αλέξη Τσίπρα έστρεψε και η Ντόρα Μπακογιάννη στην ομιλία της στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΝΔ, κατηγορώντας τον για ανεύθυνο λαϊκισμό. «Η επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου μπορεί να γίνει αλλά με αξιοπιστία. εμείς δεν είμαστε ούτε τσαμπουκάδες, ούτε ικέτες» τόνισε, προσθέτοντας ότι για να κρατηθεί η χώρα ζωντανή χρειάζεται σχέδιο.

Δηλώνοντας από την αρχή της ομιλίας της συγκινημένη, χαρακτήρισε πολιτικά και ηθικά σωστή την απόφασή της να συστρατευτεί με τη ΝΔ. «Μπροστά μας έχουμε να δώσουμε τη μητέρα των μεγάλων μαχών, πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις» δήλωσε, τονίζοντας ότι ήταν δύσκολη η απόφαση που πήρε με τον Αντώνη Σαμαρά.

Αναφερόμενη στον Αλέξη Τσίπρα και στις επιθέσεις που όπως είπε δέχεται από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως βρίσκονταν πάντα σε αντίπαλα στρατόπεδα. «Πέντε από τα 19 μέλη της διοικούσας επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μάρτυρες υπέρ της 17 Νοέμβρη στο δικαστήριο» είπε, ενώ κατηγόρησε το κόμμα της Αριστεράς για ανεύθυνο λαϊκισμό.

«Το μέλλον της πατρίδας κρίνεται από εμάς, σήμερα είμαστε αντιμέτωποι με έναν πραγματικό κίνδυνο, οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Για να κερδίσουμε στις εκλογές πρέπει να αφήσουμε πίσω την ξύλινη γλώσσα, να βρούμε την αυτοπεποίθηση και να βγούμε έξω στους χώρους δουλειάς» τόνισε η κ. Μπακογιάννη λέγοντας πως το διακύβευμα των εκλογών είναι σαφές.

«Η επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου μπορεί να γίνει αλλά με αξιοπιστία, εμείς δεν είμαστε ούτε τσαμπουκάδες, ούτε ικέτες, δεν ήταν ικέτης ο Ελευθέριος Βενιζέλος όταν διαπραγματευόταν τη Συνθήκη των Σεβρών, δεν ήταν ικέτης ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όταν διαπραγματευόταν την ένταξη της χώρας στην Ευρώπη» τόνισε, διευκρινίζοντας ότι κανείς δεν θα μας σταθεί αν δεν καταστήσουμε σαφές πως έχουμε το σχέδιο για τη σωτηρία της χώρας.

Η κ.Μπακογιάννη περιέγραψε με δραματικούς τόνους την κατάσταση που θα επικρατήσει στη χώρα σε περίπτωση επιστροφής στη δραχμή και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως οδηγεί με την πολιτική του τη χώρα στο γκρεμό. Απευθυνόμενη στους πολίτες που βιώνουν την κρίση, η κ.Μπακογιάννη τόνισε πως υπάρχει ελπίδα για να ξεπεραστούν τα προβλήματα μόνο όμως μέσα από ένα συγκεκριμένο σχέδιο ανάπτυξης.

«Σχηματίσαμε ένα ισχυρό μεταρρυθμιστικό μέτωπο και δημιουργούμε μια κοινοβουλευτική δύναμη στη νέα Βουλή για να νικήσει το λαϊκισμό» δήλωσε, τονίζοντας πως «θα δώσουμε μαζί τη μάχη για τον αγώνα τον καλό, για την Ελλάδα και τους Έλληνες».


Δείτε ζωντανά τις εργασίες της συνδιάσκεψης


Live broadcast by Ustream
(in.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook