Δύο άνδρες ηλικίας 25 και 42 ετών ήταν οι δράστες που διέπραταν κλοπές σε Ιερούς Ναούς του Δήμου Μινώα Πεδιάδας του Νομού Ηρακλείου .

Συγκεριμένα, οι δύο Έλληνες είχαν αρπάξει τα χρήματα που βρήκαν στο παγκάρι Ιερών Ναών του Δήμου Μινώα Πεδιάδας αλλά και διάφορα τάματα και κοσμήματα ,από 4 ναούς τον περασμένο Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας για την αντιμετώπιση κρουσμάτων κλοπών – διαρρήξεων, που τελέστηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα, σε Ιερούς Ναούς στο Δήμο Μίνωα Πεδιάδος, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αρκαλοχωρίου, προέκυψε ότι οι δυο άνδρες  εντάσσονται ως μέλη σε δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα διαπράττοντας κλοπές σε Ιερούς Ναούς, με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.

Από την προανάκριση που διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Αρκαλοχωρίου, προέκυψε ότι ο 42χρονος μαζί με τον 25χρονο, έχουν τελέσει σε Ιερούς Ναούς τις παρακάτω κλοπές:

• Το χρονικό διάστημα από 30-11-2011 έως 01-12-2011, αφαίρεσαν από το συρτάρι παγκαριού Ιερού Ναού στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μαχαιράς του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, το χρηματικό ποσό των εβδομήντα (70) ευρώ.

• Το χρονικό διάστημα από 27-11-2011 έως 01-12-2011, αφαίρεσαν από το συρτάρι παγκαριού Ιερού Ναού στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κάτω Πουλιών του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, το χρηματικό ποσό των είκοσι πέντε (25) ευρώ, τρία χρυσά κοσμήματα και διάφορα άλλα τάματα.

• Το χρονικό διάστημα από 26-8-2011 έως 27-8-2011, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν χρήματα από το παγκάρι Ιερού Ναού στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αποϊνίου του Δήμου Μίνωα Πεδιάδος.

• Την 01-12-2012 τα ξημερώματα, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν το παγκάρι από καθεδρική εκκλησία στο Αρχοντικό του Δήμου Μινώα Πεδιάδος.

Οι δράστες δε συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης των ορίων του αυτοφώρου.

Να σημειωθεί ότι  ο  42χρονος είχε απασχολήσει και για άλλες ομοειδείς πράξεις κατά το παρελθόν.

Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αρκαλοχωρίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook