Nα αποφασίσουν τι θα ψηφίσουν με ηρεμία, ωριμότητα και ευθύνη, αξιολογώντας την προσωπική, οικογενειακή, κοινωνική τους κατάσταση και τα εθνικά δεδομένα, κάλεσε τους πολίτες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας το Σάββατο σε παραγωγικούς φορείς στο Επιμελητήριο Αργολίδας. Παράλληλα, από το Ναύπλιο όπου βρέθηκε, ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στην υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου, κάνοντας λόγο για υπόθεση «που μας ντροπιάζει».

Είμαστε στην τελική φάση μιας δύσκολης πορείας. Μπορούμε να τη διανύσουμε με αποφασιστικότητα, ενωμένοι και συντονισμένοι για να βγούμε στο ξέφωτο ή μπορούμε να τα τινάξουμε όλα στον αέρα με μια πρώιμη αλαζονεία, είπε. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι δεν υπάρχει άλλη συγκεκριμένη πρόταση εκτός από εκείνη του ΠΑΣΟΚ, από «αυτή που δέχονται οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές, αυτή που είναι η ασφαλής για την έξοδο από την κρίση».

Μιλώντας για θέματα που αφορούν στα Επιμελητήρια και σχετίζονται με το κούρεμα του χρέους, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «το κούρεμα του χρέους είναι ό, τι καλύτερο έχει συμβεί στον τόπο τις τελευταίες δεκαετίες».

Αναφερόμενος στη θητεία του ως υπουργού Οικονομικών, κάτι που, όπως είπε, του επέφερε «φθορά» και «κόστος», τόνισε ότι δεν φοβήθηκε να «μπει στη φωτιά», διότι «πρέπει να μπορούμε να προσφέρουμε στην πατρίδα όταν χρειάζεται».

Στο ίδιο πνεύμα, υποστήριξε ότι θα μπορεί στα απομνημονεύματά του να λέει ότι αφαίρεσε από τους ώμους του έθνους 106 δισ. ευρώ χρέη. «Είμαι ο υπουργός Οικονομικών που αφαίρεσε χρέος από τους ώμους του έθνους, ενώ πολλοί άλλοι υπουργοί πρόσθεσαν χρέος».

Επιπλέον, είπε ότι είναι υπέρ του ευρωομολόγου αρκεί να συνοδεύεται με καλύτερο επιτόκιο για τη χώρα, από ό,τι η δανειακή σύμβαση. Αφού αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα του PSI, τόνισε ότι ανάπτυξη σημαίνει ρευστότητα, εμπιστοσύνη, αισιοδοξία και ρίσκο, επισημαίνοντας ότι η ρευστότητα επέρχεται μέσω της δανειακής σύμβασης και κάλεσε τα κόμματα που μιλούν για καταγγελία της να διευκρινίσουν τι ακριβώς εννοούν.

«Στην Ελλάδα ριζοσπάστης ή νέος σωτήρας είναι όποιος λέει ότι πρέπει να καταγγείλουμε τη σύμβαση» σχολίασε και συμπλήρωσε ότι στην Ολλανδία όμως ριζοσπάστης είναι αυτός που λέει ότι δεν πρέπει να δοθεί ούτε ένα ευρώ στο Νότο.

Υπάρχει, τόνισε ο κ Βενιζέλος, η θετική όψη στη δανειακή σύμβαση αλλά και η αρνητική. «Εμείς κάναμε δύσκολη διαπραγμάτευση αλλά οι εταίροι μας ήταν δύσπιστοι απέναντι σε μια χώρα που δεν ήταν σίγουροι» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Αναφερθείς σε ζητήματα που έθεσε εισαγωγικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φώτης Δαμούλος, ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως το γεγονός ότι η χώρα είναι ουσιαστικά ακυβέρνητη δύο και πλέον μήνες συνιστά πρόβλημα, μεταξύ άλλων, στον τουρισμό, καθώς στέλνοντας λάθος μήνυμα στο εξωτερικό, επιτείνουμε την ύφεση.

Πρέπει, τόνισε να γίνει κυβέρνηση από τις 18 Ιουνίου ώστε η χώρα να αποκτήσει το ρυθμό της, να σώσουμε την τουριστική περίοδο, να λύνουμε αντί να προσθέτουμε προβλήματα, μια κυβέρνηση που θα αναλάβει να σηκώσει το βάρος της διαχείρισης της κρίσης. Ακόμη, ο κ. Βενιζέλος μίλησε για την ανάγκη ενός νέου εθνικού παραγωγικού μοντέλου που θα δίνει έμφαση στον αγροτικό τομέα, για την ενασχόληση με τον οποίο πρέπει να δοθούν ικανά κίνητρα. Επιπλέον, ανέφερε ότι χωρίς χωροταξία και χρήσεις γης δεν μπορούν να λυθούν τα προβλήματα επενδύσεων. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι χρειάζεται μια «ένεση αισιοδοξίας», ότι ο Έλληνας πολίτης είναι ισότιμος και κάθεται με ισοτιμία και υπερηφάνεια στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου

Την υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου και τις συνεχιζόμενες αποκαλύψεις σε βάρος του προφυλακισμένου πρώην υπουργού, σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στο Ναύπλιο και αναφερόμενος στο ζήτημα της κάθαρσης του πολιτικού συστήματος, την οποία -όπως είπε- «έχουμε νιώσει στο πετσί μας».

Ο κ. Βενιζέλος, επεσήμανε πως μόνον οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είπαν ότι παραιτούνται από τη βουλευτική τους ασυλία, και πρόσθεσε: «Ακόμα και στη γνωστή υπόθεση -που μας ντροπιάζει τις τελευταίες εβδομάδες- ενός βασικού στελέχους μας που τον διαγράψαμε και τον αποβάλαμε, το ΠΑΣΟΚ έφερε όλα τα στοιχεία στην επικαιρότητα μέσα από την εξεταστική επιτροπή».

Επιπλέον, σημείωσε ότι η «υπόθεση Τσοχατζόπουλου» αποκαλύφθηκε από την υπόθεση Βατοπεδίου.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ