Τουλάχιστον 22 ισλαμιστές μαχητές σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις και μια αεροπορική επιδρομή χθες το πρωί στη νότια Υεμένη, όπου κυβερνητικές δυνάμεις μάχονται εναντίον ανταρτών που φέρονται ότι συνδέονται με την αλ Κάιντα, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο και κατοίκους της περιοχής.

Περίπου 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μάχες βόρεια της πόλης Τζάαρ, στην επαρχία Αμπιάν, που ελέγχεται από τους ισλαμιστές μαχητές από το 2011, όταν η 'Ανσαρ αλ Σαρία («Υπέρμαχοι του Ισλαμικού Νόμου») εκμεταλλεύτηκαν το χάος που επικρατούσε εν μέσω της λαϊκής εξέγερσης εναντίον του προέδρου 'Αλι Αμπντάλα αλ Σάλεχ και κατέλαβαν μεγάλες εκτάσεις στο νότο, περιλαμβανομένης της πρωτεύουσας της Αμπιάν, της Ζιντζιμπάρ.

Αυτό τον μήνα, οι κυβερνητικές δυνάμεις διεξάγουν μια εκτεταμένη επιχείρηση για την ανάκτηση των εδαφών που ελέγχει η 'Ανσαρ αλ Σαρία, με τη συνδρομή των ΗΠΑ.
Το Σάββατο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 63 αντάρτες, περιλαμβανομένων πολλών Σομαλών, στην Ζιντζιμπάρ, όπου ο στρατός ανακατέλαβε σημαντικές θέσεις, είπε ένας αξιωματούχος.

Εξάλλου, οι σοροί επτά ανταρτών μεταφέρθηκαν από ένα εργοστάσιο δυτικά της Τζάαρ που η 'Ανσαρ αλ Σαρία χρησιμοποιεί ως βάση μετά την επίθεση ενός μαχητικού αεροσκάφους της πολιτικής αεροπορίας της Υεμένης το βράδυ του Σαββάτου, είπαν κάτοικοι.