Σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου είχε συνάντηση με τους επιβλέποντες του Κτιρίου Αχτάρικα, που θα στεγάσει τη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών που εξελίσσονται ομαλά και εντός του χρονοδιαγράμματος.

Προχωρούν οι ηλεκτρολογικές και οι υδραυλικές εγκαταστάσεις. Έχουν ολοκληρωθεί οι τοιχοποιίες και τα επιχρίσματα και τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει και η ορθομαρμάρωση εξωτερικά του κτιρίου.

Διαπιστώθηκε όμως ότι, παρά την ομαλή εξέλιξη από πλευράς Δήμου, των οικοδομικών και ηλεκτρολογικών εργασιών, λόγω της ύπαρξης αρχαιοτήτων (πύλη Βολτόνε εξωτερικά του κτιρίου αλλά και του αραβο-βυζαντινού τείχους εσωτερικά του κτιρίου) η αρχαιολογική υπηρεσία, παρά τις επανειλημμένες συναντήσεις που έχουν γίνει επιτόπου του έργου αλλά και τις υποσχέσεις από πλευρά τους, δεν έχει ανταποκριθεί μέχρι σήμερα στην σύνταξη της μελέτης αποκατάστασης των τμημάτων αυτών ώστε ο Δήμος να προχωρήσει τις εργασίες ανάδειξης και αποκατάστασης των αρχαιοτήτων.

Επισημαίνεται κίνδυνος να μην μπορεί να παραδοθεί το κτίριο σε χρήση, εάν δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εκκρεμότητες αυτές από την αρχαιολογία.
Για το λόγο αυτό ο Δήμαρχος θα έχει αύριο επαφές με το Υπουργείο Πολιτισμού σχετικές με το θέμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook