Χτές βρέθηκα, ως προσκεκλημένος δημοσιογράφος, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία  από τον όμιλο εταιριών TEZ TOUR – VERSUS – BLUE BIRD και τους ανθρώπους των , στον αερολιμένα Ηρακλείου για την υποδοχή της πρώτης πτήσης  από την Μόσχα απ ευθείας στο Ηράκλειο.

Είδα για μια ακόμη φορά,αυτό που βλέπω χρόνια τώρα  στον ιδιωτικό τομέα που εργάζομαι -αξιολογούμαι -κρίνομαι. 

Με πόση αγάπη και αφοσίωση δηλαδή,οι άνθρωποι αυτοί (στελέχη όλων των ειδικοτήτων) έδιναν την μάχη για να υποδεχτούν με τον πιο θερμό και ειλικρινή τρόπο  τους ανθρώπους που σ αυτήν την δύσκολη συγκυρία για τον τόπο  επιλέγουν τον τόπο μας για ολιγοήμερες διακοπές, για να αφήσουν πολλά ή λίγα χρήματα, για να δηλώσουν ΠΑΡΩΝ ακόμη και για ψυχολογικούς καθαρά λόγους.

Με αυταπάρνηση και όρεξη και οι ιδιοκτήτες του SEA SIDE του ξεχωριστού αυτού Resort and Spa Hotel, όπως διαπίστωσα, δίνουν την δική τους μάχη με τους συνεργάτες τους, για να βγάλουν καθαρή και δίκαιη την επιλογή τω πελατών τους  από κάθε γωνιά της Ρωσίας.

Και την ίδια στιγμή το ΑΘΑΝΑΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ κράτος αδιαφορεί για το πως θα λύσει το χρόνιο θέμα της βίζας  στην φίλη χώρα, ώστε όλο και περισσότεροι \”ομόθρησκοι\” μας να αποκτήσουν δικαίωμα …να μας πληρώσουν τις διακοπές τους (στην χώρα μας) έναντι ανταγωνιστικών χωρών.

Την ίδια ώρα και στιγμή, το ίδιο κράτος , αφήνει ανεξέλεγκτους δεκάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες,να μπαίνουν στην χώρα αδιαφορώντας ακόμη και για τα πλέον τυπικά αναφορικά με τους ελέγχους,και τις θλιβερές συνέπειες,που προκαλούν στην κοινωνία την εγκληματικότητα και την οικονομία.

Έχουμε καταντήσει \”κάδος εναπόθεσης λαθρομεταναστών\” με την ανοχή του πολιτικού μας συστήματος  που έχει αποδεχτεί και επίσημα πλέον τους όρους της συνθήκης του ΔΟΥΒΛΙΝΟ 2.

Ποιος πραγματικά θα ενδιαφερθεί για τα μελλούμενα,που χρίζουν άμεση και ουσιαστική παρέμβαση;

O Σαμαράς που κάποτε άνοιγε τα σύνορα και μαζί μ αυτά και τις πύλες τις ασυδοσίας ως υπουργός εξωτερικών;

O Τσίπρας που \”μας απειλεί\” ότι θα νομιμοποιήσει τους λαθρομετανάστες;

Oι επίδοξοι υπουργοί της ΝΔ που δοκιμάστηκαν από το 2004 ως το 2009 με τις γνωστές συνέπειες στο ΛΑΘΡΟ-μεταναστευτικό και που παρέδωσαν σκυτάλες στους συναδέλφους τους στο ΠΑΣΟΚ για να φτάσουμε στον κύριο Νικητιάδη να δηλώνει ότι οι ιδιώτες θα αναλάβουν τα visa center στην  Ρωσία …αλλά ούτε αυτό δεν πρόλαβε να κάνει μετά από τόσους μήνες θητεία , γιατί τον \”πρόλαβαν\” οι εκλογές άρα  και η διάλυση της βουλής…

Κύριοι είστε ανίκανοι να διαχειριστείτε απλά πράγματα…και αυτό πλέον φαίνεται σε κάθε σας πρόθεση,πόσο δε μάλλον,σε κάθε σας κίνηση.

Έχω όμως να σας κάνω μια πρόταση που δεν θα σας κοστίσει τίποτα από τον τσαλακωμένο και \”καταραμένο\” προυπολογισμό σας, που με τόση δεξιότητα καταφέρατε να φτιάξετε για ακόμη μια χρονιά και που είναι εκτός τόπου και χρόνου:

 \”Αφήστε μας επιτέλους να δουλέψουμε μόνοι μας, όπως εμείς έχουμε μάθει χρόνια τώρα με επιτυχία στον ιδιωτικό τομέα,χωρίς να κάνετε τίποτα…

για να μας βοηθήσετε και να μας σώσετε …αλλά τουλάχιστον ΜΗΝ ΜΑΣ ΒΑΖΕΤΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΜΠΟΔΙΑ…\”

Με τιμή

Εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα 

Κώστας Συλιγάρδος
Δημοσιογράφος 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook