Απαντήσεις για την αίτηση ελέγχου ψηφοδελτίων την οποία κατέθεσε τις προηγούμενες μέρες έδωσε μέσα από γραπτή του δήλωση ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Φραγκίσκος Παρασύρης.

Ο πρώην βουλευτής, εξηγεί τους λόγους που προχώρησε σε αυτή την κίνηση αφήνοντας όμως σαφείς αιχμές για τα συμπεράσματα που προέκυψαν από τον σχετικό έλεγχο που έγινε.

Μάλιστα ο κος Παρασύρης δε δίστασε να δηλώσει πως εάν διένυε η χώρα μια διαφορετική περίοδο, θα προχωρούσε σε προσβολή του τελικού αποτελέσματος. 

\’\’Με αφορμή τα όποια σχόλια γράφτηκαν σε σχέση με την αίτηση που κατέθεσα για έλεγχο ψηφοδελτίων, οφείλω να δώσω μια απάντηση.
Η αίτηση ελέγχου την οποία κατέθεσα δεν αφορούσε στο σύνολο των εκλογικών τμημάτων αλλά ενδεικτικά στον έλεγχο των ψηφοδελτίων σε μόλις 24 εκλογικά τμήματα, σε ορισμένα εξ’ αυτών υπήρχαν συγκεκριμένοι υπαινιγμοί.

Τα συμπεράσματα που προέκυψαν απ’ τον έλεγχο είναι χρήσιμα αλλά επιτρέψτε μου να τα κρατήσω για τον εαυτό μου.

Οφείλω με ειλικρίνεια να πω ότι βασανίστηκα αρκετά το διάστημα μετά τις εκλογές στις 6 του Μάη, αν έπρεπε να επιλέξω την περαιτέρω διερεύνηση, την επανακαταμέτρηση όλων των ψηφοδελτίων και την δικαστική οδό, προσβάλλοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Αν διανύαμε μια ομαλή περίοδο ενδεχομένως να το επέλεγα.

Αποφασίζω, όμως, ότι σε αυτήν την κρίσιμη για τη χώρα και την παράταξη στιγμή και εν μέσω προεκλογικής περιόδου να μην προχωρήσω στην δικαστική διερεύνηση παρότι το όποιο αποτέλεσμα θα ήταν για μένα και τους συνεργάτες μου μια ηθική και πολιτική δικαίωση του αγώνα που δώσαμε.

Σε αυτή τη στιγμή παρότι ο νόμος μου δίνει το δικαίωμα, θεωρώ ότι μια τέτοια διαμάχη θα λειτουργήσει αρνητικά για όλους.

Διότι αυτές οι διαμάχες παγιώνουν το διαστρεβλωτικό μήνυμα προς την κοινωνία, ότι η πολιτική είναι ένας συνεχής αγώνας για την «καρέκλα».

Αυτή την λογική την πολέμησα κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής μου θητείας λειτουργώντας υπεύθυνα, αναλαμβάνοντας βάρη που δεν μου αναλογούσαν αλλά συναισθανόμενος παράλληλα το προσωπικό, κοινωνικό και πολιτικό κόστος αυτής της στάσης.

Άλλωστε οφείλουμε όσοι υπηρετήσαμε από θέσεις ευθύνης τον τόπο, να αποδεικνύουμε πότε θα βάλουμε το εμείς πάνω από το εγώ.

Πέρα, λοιπόν, απ’ την όποια πικρία εμπεριέχει η τελική μου απόφαση, τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου συνεχίζουμε το αγώνα και τη συστράτευση για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 17ης του Ιούνη.

Όλοι μαζί πρέπει να αποτρέψουμε την οδυνηρή πραγματικότητα στην οποία οδηγείται ο ελληνικός λαός αν στις 18 Ιουνίου κυριαρχήσουν οι δυνάμεις του λαϊκισμού, της ακραίας δημαγωγίας και της αυτοκαταστροφικής ανευθυνότητας. Μια οδυνηρή πραγματικότητα που σκόπιμα οι δυνάμεις αυτές αποκρύπτουν\’\’

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook