Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων για τον εντοπισμό αγνουμένων στα συντρίμμια μετά το φονικό σεισμό στη βόρεια Ιταλία, που προκάλεσε το θάνατο 17 ανθρώπων.

Τα σωστικά συνεργεία επικεντρώνονται σε βιομηχανική μονάδα της Μεντόλα, εκεί όπου έχασε τη ζωή του ένας εργάτης, ενώ άλλοι τρεις αγνοούνται.

Σύμφωνα με τις Αρχές αγνοούνται άλλα δέκα άτομα.

Στην κοντινή Μιράντολα, τέσσερις εργάτες έχασαν την ζωή τους, και αυτοί από την κατάρρευση κτιρίου βιομηχανίας.

Οι τραυματίες είναι περί τους 200 ενώ σε 14.000 υπολογίζονται όσοι εγκατέλειψαν τις κατοικίες τους από τις 20 Μαΐου ως σήμερα.

Οι πυροσβέστες χρησιμοποιούν ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά που ψάχνουν ασταμάτητα μέσα στα συντρίμμια, ενώ τις προσπάθειες της πυροσβεστικής, ενισχύουν, τώρα, και άνδρες και γυναίκες του στρατού.

Παράλληλα, στο διαδίκτυο, συνεχίζονται οι εκκλήσεις να ακυρωθεί η στρατιωτική παρέλαση για την γιορτή της αβασίλευτης Δημοκρατίας, στις 2 Ιουνίου και να καταβληθεί όλος ο σχετικός προϋπολογισμός στους σεισμοπαθείς της Εμίλια Ρομάνια.

«Η Εμίλια Ρομάνια και η Ιταλία θα ξεπεράσουν αυτή τη δύσκολη στιγμή», δήλωσε νωρίτερα ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο. «Είμαι βέβαιος ότι θα την ξεπεράσουμε», δήλωσε ο Ιταλός πρόεδρος στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης στους πληγέντες.

Από την πλευρά του, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι δεσμεύθηκε ότι το κράτος θα κάνει ό,τι μπορεί -στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα- για να βοηθήσει τους σεισμοπαθείς.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook