Μήνυμα συνεργασίας σε όλους τους τομείς της οικονομίας και ειδικότερα σε αυτόν του τουρισμού, σε μια βάση ισότητας και ειλικρινούς φιλίας, έστειλε από την Καβάλα ο υφυπουργός Εργασίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Γερμανίας, Hans-Joachim Fuchtel, στο πλαίσιο του διήμερου forum που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και το Ελληνογερμανικό Δίκτυο: περιφέρειες – δήμοι – πολίτες.

Στο forum, με τον γενικότερο τίτλο «Το νέο πρόσωπο του τουρισμού – Η άλλη Ελλάδα», που ολοκληρώνεται αύριο, θα γίνει μια προσπάθεια στενότερης προσέγγισης των δύο χωρών και αναζήτησης μορφών συνεργασίας στον τουριστικό τομέα, που θα συμβάλουν στη συνολικότερη ανάπτυξη της Ελλάδας και στην τόνωση της εθνικής οικονομίας.

Ο Hans-Joachim Fuchtel στον χαιρετισμό του τόνισε πως οι «ελληνογερμανικές σχέσεις λειτουργούν εξαιρετικά και απόλυτα θετικά», ενώ, δίνοντας το στίγμα της γερμανικής κυβέρνησης και προσωπικά της καγκελαρίου στη διοργάνωση του forum, δήλωσε ότι σε κάθε κρίση υπάρχει και μια ευκαιρία, «την οποία πρέπει να αναζητήσουμε και να αναπτύξουμε. Πρέπει να εργαστούμε συλλογικά για αυτή την ανάπτυξη».

Ο Γερμανός υφυπουργός Εργασίας προέτρεψε τους αιρετούς να χτυπήσουν την πόρτα της Γερμανίας, προκειμένου να έχουν κάθε μορφή συνεργασίας, ενώ υπογράμμισε πως τα τελευταία χρόνια αυξάνονται όλο και περισσότερο οι συνεργασίες ανάμεσα σε ελληνικές και γερμανικές πόλεις, είτε με τη μορφή αδελφοποίησης είτε με τη μορφή συμπράξεων συνεργασίας σε τομείς όπως η διαχείριση απορριμμάτων και υδάτινων πόρων, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η αστική ανάπτυξη.

Ο περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας-Θράκης Άρης Γιαννακίδης τόνισε: «Στην προσπάθεια να αναδείξουμε την πλούσια και μοναδική ταυτότητά μας, στηρίζουμε την τουριστική ανάπτυξη ξεδιπλώνοντας τους πυλώνες της, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής.

Η περιφέρεια Αν. Μ. – Θ. είναι πραγματικά ένας τόπος εναλλακτικός. Μέσα από τα χρηματοδοτικά εργαλεία που διαθέτουμε, αξιοποιούμε όλες τις δυνατότητες που μας παρέχονται, προκειμένου να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις μιας ήπιας τουριστικής ανάπτυξης που θα διαχέεται σε όλη την περιφέρεια. Και τα μηνύματα από αυτή την προσπάθεια είναι κάτι παραπάνω από αισιόδοξα, αλλά και το στοίχημα που έχουμε θέσει είναι σημαντικό.

Για εμάς ο τουρισμός και οι μορφές που επιχειρούμε να αναπτύξουμε, οικοτουρισμός, αγροτοτουρισμός, χιονοδρομικός, θρησκευτικός, συνεδριακός, για άτομα με κινητικά προβλήματα, ιστορικός, αρχαιολογικός αποτελεί όχι απλά ένα στοίχημα. Είναι επένδυση στο μέλλον, διαβατήριο για την έξοδο από την οικονομική κρίση».

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook