Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ συνεπής και φέτος διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία τη τελετή λήξης του 1ου παιδικού τουρνουά ποδοσφαίρου. Πρόκειται για το 22ο παιδικό πρωτάθλημα του Δήμου Ηρακλείου σ’ένα από τα μεγαλύτερα, αν όχι το μεγαλύτερο τουρνουά της κατηγορίας του.

Με το πρωτάθλημα αυτό ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ δίνει την ευκαιρία και την δυνατότητα σε χιλιάδες μικρούς αθλητές, ηλικίας από 6 έως 16 ετών να συμμετέχουν σ’ένα τουρνουά, με στόχο την ανάπτυξη αλλά και ενίσχυση υψηλών αξιών του αθλητισμού όπως και η ευγενής άμιλλα, η συμμετοχή στο παιχνίδι για ψυχαγωγία και η διαμόρφωση υγιούς αθλητικού χαραχτήρα.

Χαραχτηριστικό είναι το γεγονός ότι 2,500 μικροί αθλητές συμμετείχαν στη τελετή λήξης ενώ περισσότεροι από 5,000 άνθρωποι παρακολούθησαν την εκδήλωση στο Παγκρήτιο Στάδιο. Ο μεγάλος αριθμός αθλητών και θεατών που συμμετείχαν αποδυκνύει ότι η δουλειά που γίνεται στις μικρές ηλικίες είναι αξιόπιστη και αποτελεσματική.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με παρέλαση των ομάδων με σημαίες ενώ ακολούθησε η τοποθέτηση των ομάδων με αλφαβητική σειρά σύμφωνα με τις οδηγίες των στελεχών του ΔΟΠΑΦΜΑΗ, που αξίζει να σημειωθεί οτι η συμβολή τους ήταν καθοριστική για την άρτια διεξαγωγή του τουρνουά αλλά και την τελετή λήξης.

Σύμφωνα με τον υπέυθυνο υλοποίησης του παιδικού τουρνουά του ΔΟΠΑΦΜΑΗ κ. Σωτήρη Συνάνη «ήταν η καλύτερη διοργάνωση τόσο από οργανωτικής όσο και από αγωνιστικής άποψης. Τόσο κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του Τουρνουά αλλά και κατά τη διάρκεια των φιλικών συναντήσεων των ομάδων το Σάββατο στο Παγκρήτιο Στάδιο, ήταν φανερό το υψηλό επίπεδο προετοιμασίας των μικρών ομάδων αλλά και η καλλιέργεια πνεύματος συνεργασίας και ομαδικότητας.

Ευχαριστούμε θερμά τον αντιπρόεδρο του ΔΟΠΑΦΜΑΗ κύριο Κώστα Βαρδαβά όπως επίσης τα παιδιά και τους γονείς για την άριστη συνεργασία».

Φανερά ευχαριστημένος και ενθουσιασμένος ο αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΦΜΑΗ κ. Κώστας Βαρδαβάς τόνισε « το παιδικό τουρνουά ποδοσφαίρου είναι πλέον θεσμός για τη πόλη του Ηρακλείου και ότι στόχος μας να μυήσουμε τα παιδιά στον αθλητισμό, να νιώσουν τη χαρά της συμμετοχής, να καλλιεργήσουν πνεύμα ευγενούς άμιλλας και και να τα βοηθήσουμε να μάθουν να αντιμετωπίζουν τη πραγματικότητα.

Στο φετινό τουρνουά έγιναν κάποιες αλλαγές, οι οποίες ανέβασαν το πήχη ακόμα πιο ψηλά και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα».

Κάνοντας αναφορά στις δύσκολες μέρες που περνάει η χώρα μας, τόνισε την σπουδαιότητα να περνάμε στα παιδιά αισιόδοξα μηνύματα και να φροντίζουμε τα παιδιά να είναι κοντά σε αθλητικά δρώμενα.

Ευχαρίστησε το φορέα της Ανάπτυξης Αθλητισμού ΑΑΗ. ΑΕ. ΟΤΑ και ιδιαίτερα το πρόεδρο κ. Γιάννη Δροσίτη, τη πρόεδρο του ΔΟΠΑΦΜΑΗ κ. Έλένη Κόκορη αλλά και το Δ.Σ του οργανισμού όπως και τα στελέχη του ΔΟΠΑΦΜΑΗ για τη στήριξη τους στην εκδήλωση.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για την επόμενη χρονιά με μία μόνο σκέψη «Να γινόμαστε καλύτεροι!!».

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ έδωσε σε όλα τα παιδιά αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής και αναμνηστικές πλακέτες στις ομάδες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook