Νέα, τρομολαγνικά σενάρια για την «τύχη» της Ελλάδας φιλοξενούν κορυφαία γερμανόφωνα μέσα ενημέρωσης.

Το πιο ακραίο σενάριο φιλοξενεί σήμερα η έγκριτη αυστριακή εφημερίδα Der Standard, που κάνει λόγο για προετοιμασίες των ευρωπαϊκών αρχών ακόμα και να κλείσουν τα σύνορα με την Ελλάδα στην περίπτωση που θα υπάρξει χάος στην Ελλάδα, μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου.

Στο δημοσίευμα τονίζεται πως το θέμα έχει απασχολήσει ήδη τους Ευρωπαίους ιθύνοντες και έχει συζητηθεί ακόμα και στα ευρωπαϊκά συμβούλια κι ως εκ τούτου έχουν εκπονηθεί σχέδια έκτακτης ανάγκης.

Αλλά και οι γερμανικοί Financial Times Deutschland κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Η εφημερίδα που μόλις προ δεκαπενθημέρου είχε πρωτοσέλιδο άρθρο με τίτλο «Σχέδια έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας», επανέρχεται στο θέμα υποστηρίζοντας τις αρνητικές επιπτώσεις και τις σοβαρότατες συνέπειες που θα έχει μια ενδεχόμενη «ελληνική έξοδος» από την Ευρωζώνη ακόμα και στη γερμανική οικονομία.

Στα πλαίσια καθιερωμένων ερωτήσεων προς κορυφαίους οικονομολόγους της χώρας, οι FTDeutschland γράφουν πως οι ειδικοί εστιάζουν ακόμα και στην πιθανότητα ενός ευρωπαϊκού «ντόμινο» τραπεζών (για bank run κάνουν λόγο) και με τη σειρά τους προειδοποιούν πως μια ελληνική έξοδος από το ευρώ θα σήμαινε αυξημένη ύφεση και επώδυνες συνέπειες ακόμα και για τον «σκληρό πυρήνα» του ευρώ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook