Τον κώδωνα του κινδύνου λόγω έλλειψης χρημάτων στα ταμεία του Δήμου Γόρτυνας, έκρουσε για μια φορά ο Δήμαρχος Νίκος Σχοιναράκης, τονίζοντας πως ακόμη και η μισθοδοσία των υπαλλήλων βρίσκεται πλέον εν αμφιβόλω. Την ίδια ώρα ο κ. Σχοιναράκης απεύθυνε έκκληση στους δημότες και στους οφειλέτες του Δήμου Γόρτυνας να τακτοποιήσουν τα χρέη τους, ξεκαθαρίζοντας ότι η κατάσταση είναι τόσο οριακή, που χρειάζεται η συνεισφορά και η βοήθεια όλων.

Ο Δήμαρχος ανέφερε ενδεικτικά πως μόνο οι οφειλές για την άρδευση ξεπερνούν κατά πολύ το 1 εκ. ευρώ. Μάλιστα επισήμανε πως η δημοτική αρχή ναι μεν έχει αποφασίσει να δείξει ελαστικότητα, λόγο της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τα νοικοκυριά, για οφειλές που αφορούν τα τέλη ύδρευσης, ωστόσο δεν θα δείξει καμία ανοχή στους οφειλές της άρδευσης, καθώς από τη χρήση του νερού όχι μόνο επωφελούνται επαγγελματικά οι ίδιοι, αλλά ταυτόχρονο ζημιώνουν το Δήμο, ο οποίος καλείται να πληρώνει ηλεκτρικό ρεύμα και ζημιές, προκειμένου να λειτουργούν νυχθημερόν οι γεωτρήσεις.

«Καταλαβαίνω πολύ καλά τι σημαίνει να ζητάς σήμερα από τον κόσμο να πληρώσει, λογαριασμούς αλλά δυστυχώς επειδή στο θέμα της διαχείρισης του νερού υπάρχει ανταποδοτικότητα, θα πρέπει να όλοι να συνεισφέρουν ώστε να έχουμε τις υπηρεσίες που ο Δήμος παρέχει.

Πως θα φτιάξουμε τις γεωτρήσεις χωρίς χρήματα, πως θα πληρώσουμε τη ΔΕΗ (ενδεικτικά ο Δήμο σε ένα ημερολογιακό έτος κλήθηκε να πληρώσει 1.025.000 ευρώ για ηλεκτρικό ρεύμα, λαμβάνοντας επιστροφή από τη ΔΕΗ μέσω των ανταποδοτικών τελών λιγότερα από 800 χιλ. ευρώ.

Δηλαδή ο Δήμος πλήρωσε επιπλέον 250 χιλιάδες ευρώ) χωρίς εισπράξεις, πως θα αποκαταστήσουμε τις ζημιές στις γεωτρήσεις και στα δίκτυα, πως θα επισκευάσουμε τα διάφορα μηχανήματα, πως θα βάλουμε καύσιμα στα οχήματα και πως θα εξυπηρετήσουμε τις μεγάλες ανάγκες των πολιτών.

Οι οφειλέτες θα πρέπει να αναλογιστούν την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος και ο καθένας από την πλευρά του να βοηθήσει όσο περισσότερο μπορεί.» ήταν τα λόγια του κ. Σχοιναράκη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook