Τελευταία ενημέρωση 13:30

Σε νεαρό άνθρωπο κάτω των 40 ετών ανήκουν τα ανθρώπινα οστά που εντοπίστηκαν στην θαλάσσια περιοχή των Αγίων Αποστόλων στα Χανιά, σύμφωνα με την πρώτη μακροσκοπική εξέταση που έγινε απο τον Ιατροδικαστή Κρήτης κ.Αντώνη Παπαδομανωλάκη.

Όπως είπε ο κ.Παπαδομανωλάκης στο Flashnews.gr, απο τα τμήματα των οστών που βρέθηκαν είναι παντελώς αδύνατον να προκύψει άλλο συμπέρασμα εαν δεν εξεταστούν απο ειδικούς ανθρωπολόγους και ενα δεν γίνουν ειδικές εργαστηριακές εξετάσεις,κάτι που θα γίνει στην συνέχεια.

Επίσης εντυπωσιακό είναι το ότι μεταξύ των ανθρώπινων οστών που περισυνελλέγησαν απο τον βυθό της θάλασσας υπήρχαν και οστά ζώου, πιθανότατα προβάτου ή κατσίκας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το μεσημέρι ένας λουόμενος ενημέρωσε το κεντρικό λιμεναρχείο Χανίων για την ανεύρεση οστών, στη θαλάσσια περιοχή Αγίων Αποστόλων.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν προσωπικό Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και δύτης όπου εντόπισαν σε βάθος 2,5 μέτρων και περισυνέλεξαν τα οστά και ένα κρανίο, τα οποία μεταφέρθηκαν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Χανίων για εργαστηριακό έλεγχο.

Επίσης πλησίον του σημείου ανεύρεσης των οστών, εντοπίσθηκε και περισυνελέγη ένας κάλυκας διαμετρήματος περίπου 40 εκατοστών, ο οποίος πρόκειται να παραδοθεί στην 5η Μεραρχία Κρήτης.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων

Υπενθυμίζεται πως τον Οκτώβριο του 2011 είχε εντοπιστεί ένας ολόκληρος ανθρώπινος σκελετός θαμμένος στην νησίδα Λαζαρέτα των Χανίων, ο οποίος σύμφωνα με τους ειδικούς ανήκε σε νεαρό Βενετσιάνο που είχε πεθάνει και ταφεί στην νησίδα όταν χρησιμοποιείτο ως λοιμοκαθαρτήριο απο τους Ενετούς.

Δείτε εδώ το ρεπορτάζ

Ναπολέων Σαραντίδης
[email protected]

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook