Δήλωση του υποψήφιου Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Ηρακλείου, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου για το πλαίσιο που προτείνει το ΠΑΣΟΚ για την αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης:

«Θεμέλιο της πρότασης που καταθέτει το ΠΑΣΟΚ για αναθεώρηση των όρων της δανειακής της δανειακής σύμβασης είναι η παράταση της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής για όσο γίνεται περισσότερο χρόνο.

Έχουν διασφαλιστεί ήδη οι πόροι για ένα επιπλέον χρόνο και μπορούν να βρεθούν εύκολα οι πόροι και για άλλα δύο χρόνια παράτασης, με αποτέλεσμα η προσαρμογή να γίνει ηπιότερη και πιο φιλική για τους πολίτες και την ανάπτυξη.

Το ΠΑΣΟΚ συγκεκριμένα προτείνει έξι κεντρικά σημεία:

1.Να μην γίνει καμία περικοπή στα εισοδήματα και κυρίως σε μισθούς – συντάξεις, για να
προστατευθεί το βιοτικό επίπεδο και να μην μειωθεί περαιτέρω η ζήτηση.

2. Να προστατευθεί ο θεσμός των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και η συλλογική αυτονομία, ώστε να λειτουργεί η «αγορά εργασίας», σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

3. Να συμφωνηθούν και να εφαρμοστούν το ταχύτερο οι προτάσεις μας για την δραστική αύξηση της ρευστότητας στην αγορά, με στόχους την διευκόλυνση της λειτουργίας των επιχειρήσεων με κεφάλαια κίνησης την προώθηση επενδύσεων, την αύξηση της απασχόλησης.
Κάτι που σημαίνει ότι 50δις ευρώ που προέρχονται από τη δανειακή σύμβαση, θα διατεθούν για την στήριξη της πραγματικής οικονομίας και της εργασίας.

4. Να «απελευθερωθούν» άμεσα επενδύσεις σε υποδομές και έργα ύψους 55δις ευρώ, που
έχουν καθηλωθεί τα τελευταία χρόνια, λόγω προβλημάτων χρηματοδότησης τους από τις ελληνικές και διεθνείς τράπεζες.

5. Η εφαρμογή των πολιτικών δεσμεύσεων του ευρωπαϊκού συμβουλίου της 27/10/2011 για
το πακέτο αναπτυξιακής βοήθειας προς την Ελλάδα με άμεση κινητοποίηση των υφιστάμενων κοινοτικών πόρων, καθώς και των κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

6. Να αυξηθούν τα κονδύλια του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων, με περισσότερα προγράμματα ενίσχυσης της νεανικής επιχειρηματικότητας, κινήτρων πρόσληψης νέων εργαζομένων, επαγγελματικής κατάρτισης, αυτεπιστασίας των ΟΤΑ και κοινωφελούς εργασίας.
Γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι το ΠΑΣΟΚ διαθέτει ένα σχέδιο ρεαλιστικό για τη χώρα, με στόχο την ανασυγκρότηση της. Ένα σχέδιο που μπορεί να οδηγήσει σε μια Ελλάδα Αυτοδύναμη με νέο αναπτυξιακό πρότυπο και κοινωνική συνοχή».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook