Έπειτα από τέσσερα χρόνια ο Αμερικανός τέως πρόεδρος Τζορτζ Ο.Μπους επέστρεψε στον Λευκό Οίκο για να αφήσει το ανεξίτηλο σημάδι του: το επίσημο πορτρέτο του ίδιου και της συζύγου του Λόρα, έργα του ζωγράφου Τζον Χάουαρντ Σάντεν, προστέθηκαν στα πορτρέτα όλων των πρώην προέδρων και των συζύγων τους κατά τη διάρκεια επίσημης εκδήλωσης.

Το πορτρέτο του Μπους τον δείχνει στο Οβάλ Γραφείο να κοιτάζει μακριά και πίσω να κρέμεται ένας πίνακας ζωγραφικής που παριστάνει έναν καουμπόι. Η Λόρα Μπους ποζάρει με επίσημη μπλε σκούρα τουαλέτα στο Πράσινο Δωμάτιο.

Τα πορτρέτα του ζεύγους Μπους κρέμονται κοντά σε αυτά των γονιών του πρώην προέδρου. Ο ίδιος μάλιστα παρατήρησε πως τώρα υπάρχει μια συμμετρία στη σειρά των πορτρέτων αφού όπως είπε «αρχίζουν με έναν Τζορτζ [Ουάσινγκτον] και τελειώνουν με έναν Τζορτζ [Μπους].

Το πορτρέτο του Ουάσινγκτον είναι ίσως το πιο διάσημο αφού διασώθηκε το 1812 από την τότε Πρώτη Κυρία Ντόλι Μάντισον όταν ο Λευκός Οίκος κάηκε από του Άγγλους.

«Τώρα Μισέλ ξέρεις πως αν συμβεί κάτι, να ο άνθρωπός σου» είπε χαριτολογώντας ο Μπους στην Μισέλ Ομπάμα, εννοώντας πως πρέπει να σώσει το πορτρέτο του.

Και απευθυνόμενος στον Μπαράκ Ομπάμα, ο προκάτοχός του είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος κύριε πρόεδρε που όταν θα περιδιαβαίνεις στις αίθουσες αυτές αντιμετωπίζοντας δύσκολες αποφάσεις, θα μπορείς πλέον να κοιτάς το πορτρέτο μου και να λες: τι θα έκανε ο Τζορτζ;».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook