Για πολλά χρόνια το επιβατηγό – τουριστικό σκάφος «Αγία Ρουμέλη» εκτελούσε δρομολόγια στον κόλπο της Σούδας, από το λιμάνι, στο Μαράθι ενώ έφτανε μέχρι και στο Ρέθυμνο.

Σίγουρα χιλιάδες θα ήταν οι επισκέπτες της Κρήτης , οι οποίοι από το κατάστρωμα του πλοίου ατένισαν τις ομορφιές της νησίδας της Σούδας, βούτηξαν στα νερά του Μαραθίου και είδα από την θάλασσα τις ομορφιές της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου.

\"\"

Όταν όμως γέρασε, όπως συνήθως συμβαίνει, παροπλίστηκε σε μια γωνιά του κόλπου στον οποίο γνώρισε δόξες μεγάλες και έμεινε εκεί εγκαταλειμμένο στην φθορά της αλμύρας και του χρόνου.

\"\"

Μέχρι πριν από λίγες ημέρες, που ξεκίνησε η διαδικασία διάλυσής του προκειμένου να μετατραπεί σε σκράπ και – ποιος ξέρει – με μορφή ανακυκλωμένου σίδερου, να αποτελέσει τμήμα ενός άλλου σκάφους.

\"\"

Η επιχείρηση γίνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας καθαρισμού της περιοχής του κόλπου της Σούδας κοντά στον εμπορικό προβλήτα – όπου δένουν τα κρουαζιερόπλοια – καθώς ο μικρός λιμενίσκος είχε μετατραπεί σε νεκροταφείο πλοίων.

\"\"

‘Ηδη απομακρύνθηκε το ημιβυθισμένο αποβατικό «Σκόπελος», ανελκύστηκε και διαλύεται το «Αγία Ρουμέλη», θα ακολουθήσει το πλοίο Fantasy.

Παράλληλα, με την απομάκρυνση των μπαζών και τις γενικότερες παρεμβάσεις που έχουν δρομολογηθεί εντός του Ιουνίου, η πρώτη εικόνα που θα αντικρίζουν οι επισκέπτες από τα κρουαζιερόπλοια, σίγουρα θα έχει βελτιωθεί.

Και καθώς, όπως λέει ο σοφός λαός, «μαζί με τον βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα», η περιοχή θα ομορφύνει και για τους κατοίκους της, ενώ ο συγκεκριμένος λιμενίσκος, στην παραλία του οποίου έχουν φυτευτεί και μεγαλώνουν δεκάδες φοίνικες, έχει σχεδιαστεί να μετατραπεί σε μαρίνα τουριστικών σκαφών.

Ίδομεν.

Ναπολέων Σαραντίδης
[email protected]

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook