Η ομάδα p_public, υπό την αιγίδα του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Χανίων, διοργανώνει και φέτος για 3η συνεχή χρονιά, το φεστιβάλ p_public.

Ο βασικός κορμός του αποτελείται από ένα διήμερο δημόσιων συζητήσεων και παρουσιάσεων στο χώρο του Κέντρου Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, από νέους επιστήμονες, καλλιτέχνες και δημιουργικές ομάδες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Παράλληλα, μια σειρά γεγονότων και εικαστικών εγκαταστάσεων στην πόλη των Χανίων φιλοδοξούν να αλλάξουν προσωρινά ή και γιατί όχι μόνιμα, το αστικό και φυσικό τοπίο της πόλης.

Φέτος το p_public διαπραγματεύεται το δημόσιο χώρο ως μέσο και τόπο έκφρασης. Τα πρόσφατα γεγονότα, όπως το κίνημα των πλατειών και οι μαζικές πορείες, τοποθετούν το δημόσιο χώρο στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και επαναφέρουν κάποια ερωτήματα όπως: Σε ποιες βάσεις δομείται ο σύγχρονος δημόσιος χώρος; Τι εκφράζει και ποιοι εκφράζονται μέσα από αυτόν;

Η ευρύτερη κοινωνική και οικονομική κρίση θέτει σε κρίση τη μορφή και λειτουργία του δημόσιου χώρου. Ιδέες και πολιτικές, προσαρμοσμένες στις νέες συνθήκες διαβίωσης, καθορίζουν το σχεδιασμό του, ενώ έκτακτες και ασυνεχείς λειτουργίες επιβάλουν αλλαγές και προσαρμογές στη μορφή του ή απλά στις συνειδήσεις των χρηστών του.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, οι διοργανωτές σας καλούν να προβληματιστείτε, να εκφραστείτε και να συμμετάσχετε ενεργά στις συζητήσεις και τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη των Χανίων το τριήμερο 8-10 Ιουνίου 2012.

Συνδιοργανωτές των εκδηλώσεων είναι η Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων, η ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ, η 28η Ε.Β.Α. και η ΚΕ’ Ε.Π.Κ.Α.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των διαλέξεων και των δράσεων, καθώς και για εθελοντική συμμετοχή επικοινωνήστε με το: [email protected]

Εάν θέλετε να στηρίξετε οικονομικά την προσπάθειά μας, επικοινωνήστε με το: [email protected]