Στην άρση της βουλευτικής ασυλίας του πρώην υπουργού, Dritan Prifti προχώρησε το αλβανικό κοινοβούλιο μετά από σχετικό αίτημα της Γενικής Εισαγγελέως της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής παρέδωσε βίντεο στις αρχές, που ερευνούν την υπόθεση δωροδοκίας με κατηγορούμενο τον αντιπρόεδρο της αλβανικής κυβέρνησης, Ιλίρ Μέτα.

Αμερικανοί ειδικοί μετά από εξονυχιστικό έλεγχο του στιλό-κάμερα, βρήκαν άλλο ένα βίντεο, αποθηκευμένο στη μνήμη, όπου εμφανίζεται ο βουλευτής Dritan Prifti να «λαμβάνει» περίπου 70 χιλιάδες ευρώ από υπάλληλο του υπουργείου Οικονομικών της Αλβανίας. Βίντεο το οποίο πίστευε ότι είχε σβήσει, ωστόσο οι Αμερικανοί εμπειρογνώμονες κατάφεραν να ανακτήσουν.

Στο αίτημα της Γενικής Εισαγγελέως της Αλβανίας για την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Dritan Prifti μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Η τεχνική εμπειρογνωμοσύνη του αποδεικτικού υλικού έδειξε ότι σε αυτά υπάρχει και άλλο ένα βίντεο που είχε διαγραφεί, και ανακτήθηκε από τους εμπειρογνώμονες. Αυτό το βίντεο είχε ληφθεί στις 11 Μαρτίου 2010 και σε αυτό εμφανίζονται δύο άτομα, οι οποίοι είναι ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Dritan Prifti και ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών, Leonard Beqiri.

Οι δυο πρώην υπυοργοί, σύμφωνα με το βίντεο, προέβησαν σε συνομιλίες για μίζες, οι οποίες προέρχονται από την κατάχρηση της εξουσίας τους και σε άλλο σημείο εμφανίζονται να μοιράζουν μεταξύ τους το ποσό των 70.000 ευρώ.»

Ο πρώην υπουργός Dritan Prifti κατέθεσε χθες στη Γενική Εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook