Γέμισε Κρητικά αρώματα σήμερα Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος η Λότζια καθώς εκατοντάδες Ηρακλειώτες ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Δημοτικής αρχής έσπευσαν να πάρουν δωρεάν τα χιλιάδες φυτά που διένειμε ο Δήμος στα πλαίσια του εορτασμού. 
Ο ίδιος ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης πρόσφερε λουλούδια και αρωματικά φυτά σε όσους έσπευσαν στο Δημαρχείο όπου μαζί με τον Αντιδήμαρχο κ. Αριστείδη Μπολάκη υποδέχτηκαν μικρούς μαθητές και τους δασκάλους τους για να τους μοιράσουν διάφορα άνθη.
Ο Δήμος διέθεσε συνολικά 10.000 αρωματικά φυτά στις δύο επιτυχημένες εκδηλώσεις που οργάνωσε στη Λότζια το πρωί και στις το απόγευμα στην παλιά Λαχαναγορά με μεγάλη συμμετοχή όχι μόνο Δημοτών αλλά και ξένων επισκεπτών.

Η πρωτοβουλία αυτή συνεχίστηκε και στο σύνολο των Δημοτικών ενοτήτων και τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Ηρακλείου όπου οι Δημότες δέχτηκαν με ευχαρίστηση τα φυτά που τους πρόσφερε ο Δήμος .

Όπως δήλωσε ο κ. Κουράκης το περιβάλλον και η προστασία του αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή που για το λόγο αυτό έχει υιοθετήσει μια σειρά από δράσεις .
   «Υλοποιούμε, τόνισε ο Δήμαρχος, το στόχο μας για τριπλασιασμό του πρασίνου σε όλο το Δήμο Ηρακλείου, καθώς και άλλες σχετικές δράσεις όπως :
Αξιοποίηση του νερού από νέες γεωτρήσεις και μείωση των απωλειών με τεχνολογικές καινοτομίες
2 Τριτοβάθμια επεξεργασία των λυμάτων για υψηλής ποιότητας ανακυκλωμένο νερό για άρδευση
  3 Μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης σε όλα τα Δημοτικά κτίρια.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

     Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος πραγματοποιήθηκε και εκδήλωση από το Δήμο Ηρακλείου και συγκεκριμένα από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος – με σειρά ομιλιών στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο χώρο της παλαιάς Λαχαναγοράς σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης το Α.Τ.Ε.Ι Κρήτης και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας με θέματα:
1. «Κλιματική αλλαγή και τρόφιμα» 
2 «Αυτοφυή εδώδιμα φυτά της Κρήτης και η διατροφική τους αξία» 
2. «Αστικό πράσινο και περιβάλλον»
.
3. «Τα ενδημικά φυτά της Κρήτης»
4. «θαλάσσιο περιβάλλον: Χρήση και απειλές»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook