Συνεχίζεται η πολιτική κόντρα για τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας και κυρίως για την «οδύσσεια» των καρκινοπαθών.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατηγόρησε για ακόμη μια φορά τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι προσπαθεί «να εκμεταλλευτεί τον πόνο των καρκινοπαθών για χτυπήσει σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας με τη συγκρότηση του ΕΟΠΥΥ».

Τονίζει, ακόμη, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στην προηγούμενη Βουλή δεν ψήφισε καμία από τις σημαντικές αλλαγές στον χώρο της Υγείας.

«Ενώ η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο με υπηρεσιακή κυβέρνηση, επαγγελματικές ομάδες κινητοποιούνται για τα συμφέροντά τους και κρατούν ομήρους τους πολίτες που ταλαιπωρούν, παρ’ ότι ξέρουν ότι την περίοδο αυτή με υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να δοθούν λύσεις στα προβλήματα.

»Η χώρα μπορεί να βγει από την κρίση, μόνο αν υπάρχει πολιτική αλλά και κοινωνική και συνδικαλιστική ευθύνη» τονίζει ο κ.Βενιζέλος.

Συνεχίζοντας την επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρει: «Αυτοί που οικοδομούν την πολιτική τους στη λογική της λεγόμενης \”μονομερούς καταγγελίας\” της δανειακής σύμβασης, κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τη σημασία που έχει να εφαρμόζονται κανονικά όλες οι θετικές όψεις της σύμβασης και κυρίως να εκταμιεύονται κανονικά οι δόσεις. Δόσεις που είναι ζωτικές για τη λειτουργία του κράτους, για την υγεία, για την παιδεία, την πληρωμή μισθών και συντάξεων».

«Εδώ φαίνεται η διαφορά ανάμεσα στον δημαγωγικό τυχοδιωκτισμό της λεγόμενης \”μονομερούς καταγγελίας\” και στην υπεύθυνη και ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική της αναθεώρησης των όρων της σύμβασης που δημιουργούν προβλήματα στους πολίτες, ενώ όμως εφαρμόζονται κανονικά όλες οι θετικές όψεις της, με την Ελλάδα σταθερά μέσα στην Ευρώπη, σταθερά μέσα στο ευρώ» καταλήγει.

Απαντώντας ο ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας: «Είναι απύθμενο το θράσος εκείνων που αφού πρώτα μεθοδευμένα απαξίωσαν και διέλυσαν το δημόσιο σύστημα υγείας, τώρα κατηγορούν αυτούς που αγωνίζονται για την υγεία και την κοινωνική πρόνοια των πολιτών».

Πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης της Αριστεράς είναι η στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, η εξασφάλιση της δυνατότητας πρόσβασης σε όλους τους ασφαλισμένους σε φάρμακα και η δυνατότητα πρόσβασης στα δημόσια νοσοκομεία, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ταυτόχρονα, ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλου,ο οποίος είχε κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ για τα προβλήματα στην υγεία, υπογραμμίζοντας ότι:

Η Δημοκρατική Αριστερά, από την πλευρά της, καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στον χώρο της Υγείας να δώσουν λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει.

Τονίζει πως αντί για εξυγίανση παρακολουθούμε αμοιβαίους εκβιασμούς πολιτείας και προμηθευτών για την εξασφάλιση προνομίων σε ομάδες συμφερόντων εις βάρος της υγείας των ασθενών.

«Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να συναισθανθούν την κρισιμότητα της κατάστασης και να δώσουν άμεσα λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί» υπογραμμίζει η Δημοκρατική Αριστερά.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook