Την στήριξη της κυβέρνησης από τη ΝΔ εν όψει των κρίσιμων Συνόδων Κορυφής στις 11 και στις 24-25 Μαρτίου ζήτησε από τον Αντώνη Σαμαρά ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, τονίζοντας ότι είναι θέμα ευθύνης σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα.

Η συνάντηση μεταξύ του Γ.Παπανδρέου και του Αντ.Σαμαρά, στη σκιά της υποβάθμισης-σοκ της Ελλάδας από τον οίκο αξιολόγησης Moody\’s, διήρκεσε περίπου μία ώρα.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε στον πρόεδρο της ΝΔ ότι οι διαφορετικές απόψεις είναι σεβαστές και ότι δεν περιμένει από τα άλλα κόμματα να συμμεριστούν όλες τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης, ωστόσο αυτή την ώρα είναι θέμα πολιτικής ευθύνης η στήριξη της κυβέρνησης.

«Χρειάζεται ανάληψη ευθύνης από όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Εμείς από την πλευρά μας είμαστε αποφασισμένοι να υποστηρίξουμε ότι η μόνη λύση είναι η λύση-πακέτο. Οτιδήποτε άλλο δεν αποτελεί λύση. Και εγώ σε αυτή τη βάση θα δώσω τη μάχη» είπε ο πρωθυπουργός.

Επίσης, ο κ. Παπανδρέου απέρριψε για άλλη μια φορά των ενδεχόμενο εκλογών, λέγοντας ότι η κυβέρνηση έχει αγώνες μπροστά της.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του στον κ. Σαμαρά για το γεγονός ότι στις αποφάσεις της συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, την περασμένη Παρασκευή, στην οποία μετείχε ο πρόεδρος της ΝΔ, δεν γίνεται καμία σαφής αναφορά στην Ελλάδα.

Στις δηλώσεις του από τα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού ο κ. Σαμαράς τόνισε πρόσφερε συναίνεση στην κυβέρνηση στο εξωτερικό μέτωπο, ζητώντας όμως αλλαγή των όρων του μνημονίου.

Ακολούθησε η συνάντηση με την γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία διήρκεσε 45 λεπτά.

Η Αλέκα Παπαρήγα ξεκαθάρισε τις θέσεις του κόμματος ότι δεν προσφέρει καμία συναίνεση στην κυβέρνηση σε πολιτικές που βασίζονται στο Μνημόνιο.
Ακολούθησε η συνάντηση με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη.

Κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Καρατζαφέρης ζήτησε από την κυβέρνηση να πάει στις Συνόδους της ΕΕ με επιθετική πολιτική και όχι με διάθεση άμυνας.

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον πρωθυπουργό να αρνηθεί το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας και να προχωρήσει σε δημοψήφισμα, ενώ ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου να πει την αλήθεια στους πολίτες, για την αποτυχία των πολιτικών του μνημονίου, όπως εξήγησε.

Ακολούθησε στις 6 το απόγευμα η συνάντηση του κ.,Παπανδρέου με την πρόεδρο της \”Δημοκρατικής Συμμαχίας\” Ντόρα Μπακογιάννη η οποία σε δήλωσή της αναφέρει τα εξής :

\”«Η Ελλάδα προσέρχεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη ευρωπαϊκή διαπραγμάτευση. Έχουμε όλοι κοινούς στόχους. Δυστυχώς όμως τα κόμματα είναι βαθιά διχασμένα. Η ΝΔ, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν και υποστηρίζουν την αντιμνημονιακή τους λογική, η δε κυβέρνηση ακόμη και σήμερα δεν λέει την πλήρη αλήθεια στον ελληνικό λαό. Έχει αρχίσει από τα εύκολα κόβοντας μισθούς και συντάξεις, αλλά τώρα που έρχονται τα δύσκολα που είναι οι πραγματικές διαρθρωτικές αλλαγές και η σύγκρουση με τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ουσιαστικά κάνει βήμα σημειωτόν για να μην πω ότι κάνει πίσω.

Έφτασε η ώρα να πούμε όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Έφτασε η ώρα να ξέρει ο κόσμος ότι σήμερα πρέπει να προχωρήσουμε το ταχύτερο δυνατόν στη μείωση του κράτους, για να έχουμε αποτελέσματα και για να μην πληρώνουν οι πολλοί τα λάθη των λίγων. Η πρόταση της Δημοκρατικής Συμμαχίας είναι το διαπραγματευτικό πακέτο το οποίο θα έρθει ως σύμφωνο στη Βουλή των Ελλήνων, να συμφωνηθεί και να ψηφιστεί από 180 βουλευτές καθότι θα αφορά μία θητεία πολύ πέραν της κυβερνητικής θητείας της σημερινής».

(Με πληροφορίες απο το in.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook