Παρουσία του υπηρεσιακού υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής καθηγητού κυρίου Γρηγόρη Τσάλτα εγκαινιάζεται και επίσημα το απόγευμα της Τετάρτης η έκθεση, που φιλοξενείται στο χώρο του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Κρήτης από το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.) και το Ενυδρείο Κρήτης «Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΛΛΑΖΕΙ.  Κλιματική Αλλαγή: Η Απειλή για την Ζωή και ένα Νέο Ενεργειακό Μέλλον». 

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιεί ο ακαδημαϊκός, καθηγητής Χρήστος Ζερεφός, παρουσία του υπουργού, ενώ χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο πρόεδρος του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. Κώστας Συνολάκης και ο επίτιμος πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργος Γραμματικάκης. 

Η έκθεση έρχεται κατευθείαν από το Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης και θα διαρκέσει στην Κρήτη μέχρι τον Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο του παγκοσμίου έτους κατά της κλιματική αλλαγής, ενώ συνεργάζονται για την υλοποίησή της γνωστά πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα από όλο τον κόσμο. το μεγαλύτερο μέρος της έκθεσης περιλαμβάνει διαδραστικές εφαρμογές για το κοινό, και οι επισκέπτες μπορούν με δική τους πρωτοβουλία να διαπιστώσουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στον πλανήτη, ενώ συμπληρώνεται από πλούσια ιστορικά και  επιστημονικά στοιχεία. 

\’Ήδη την έκθεση έχουν επισκεφθεί δεκάδες σχολεία και μαθητές από όλη την Κρήτη καθώς και πλήθος κόσμου. 

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στον χαιρετισμό του αφού ευχαρίστησε την επιστημονική κοινότητα του ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ. και του ‘Θαλασσόκοσμου’ για την πρωτοβουλία τους να οργανώσουν την διεθνή έκθεση, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει και προβάλει όλα τα μεγάλα γεγονότα που διοργανώνονται στο νησί και αφορούν το περιβάλλον, τη γνώση και τον πολιτισμό. Η έκθεση αυτή είναι πολύ σημαντική λόγω του περιεχομένου αλλά και της φήμης που έχει αποκτήσει αφού αποτελεί επιστημονικό δημιούργημα του Παγκοσμίου φήμης Αμερικανικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης σε συνεργασία με πανεπιστήμια, μουσεία και ιδρύματα παγκοσμίως, στοιχεία ικανά να προσελκύσουν και να συναρπάσουν τους πολίτες και τους επισκέπτες του νησιού».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook