Δικαιωμένη και με 900.000 δολάρια πλουσιότερη βγήκε μια Αμερικανίδα από το δικαστήριο Multnomah County, ύστερα από μια δίκη τεσσάρων ημερών, και όλα αυτά επειδή είχε κολλήσει έρπη από έναν άνδρα που γνώρισε στο διαδίκτυο.

Η ενάγουσα, μία 49χρονη γυναίκα από το Beaverton, γνώρισε τον εναγόμενο, έναν 69χρονο συνταξιούχο οδοντίατρο, σε μια ιστοσελίδα γνωριμιών το 2010. Οι δύο τους συναντήθηκαν τρεις φορές και την τέταρτη ήρθαν σε σεξουαλική επαφή. Έντεκα περίπου μήνες αργότερα, η 49χρονη εμφάνισε έρπητα στα γενετικά της όργανα, σύμφωνα με το δικαστήριο.

Η γυναίκα ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι είχε ζητήσει από τον συνταξιούχο να φορέσει προφυλακτικό. Εκείνος συμφώνησε, αλλά το αφαίρεσε στη συνέχεια, εν αγνοία της. Στο τέλος της πράξης, ο άνδρας της είπε ότι είχε έρπη.

Η ενάγουσα δήλωσε ότι εμφάνισε ερυθρότητα και φυσαλίδες γεμάτες με υγρό στη προσβεβλημένη περιοχή και στη συνέχεια υπέφερε από πόνο και κάψιμο.

Ο κατηγορούμενος κατέθεσε ότι δεν γνώριζε ότι ο έρπης είναι μεταδοτικός. Ο δικηγόρος του άνδρα, Shawn Lillegren, υποστήριξε ότι η ενάγουσα μπορεί να προσβλήθηκε από τον ιό από κάποιον άλλον άνδρα και ότι εκτός τούτου γνώριζε το κίνδυνο.

«Αν είναι δυνατόν! Και οι δύο είναι ενήλικες και έκαναν σεξ. Η γυναίκα δεν αποτελεί το θύμα, είναι 49 ετών», δήλωσε ο δικηγόρος.

Το δικαστήριο διαφώνησε.

«Θεωρούμε ότι ο άνδρας έπρεπε να είχε μιλήσει στη γυναίκα σχετικά με τον έρπη, προτού έρθουν σε επαφή. Είχε την ευθύνη να της το πει», δήλωσε ο ένορκος Noah Brimhall.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook