Τη σεξουαλική κακοποίηση που υφίσταντο επί δεκαετίες οι μαθητές σε προπαρασκευαστικό σχολείο της Νέας Υόρκης αποκάλυψε ένας πρώην μαθητής, κατηγορώντας τους δασκάλους για χυδαία συμπεριφορά και συγκάλυψη.

Ο Amos Kamil που αποφοίτησε από το «Horace Mann» το 1982 δίνει στο New York Times Magazine για τα φρικτά χρόνια που περνούσαν οι μαθητές του σχολείου αυτού.

Περιγράφει με λεπτομέρειες πώς ένας καθηγητής μουσικής έπαιρνε έναν μαθητή σε ταξίδια στην Ευρώπη όπου τον βίαζε επαναλαμβανόμενα και πώς ένας καθηγητής καλλιτεχνικών «εξέταζε» τα παιδιά!

Ο ίδιος καθηγητής ζήτησε από ένα μαθητή να ποζάρει για ένα πορτραίτο αφού πρώτα γδυθεί ενώ ένας άλλος καθηγητής έμπαινε με τα αγόρια στα ντους.

Ο Kamil μιλά και για τα συναισθηματικά τραύματα που υπέστησαν οι μαθητές του σχολείου τα επόμενα χρόνια ενώ κάποιοι επιχείρησαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους όταν το σχολείο δεν έκανε τίποτα για τις καταγγελίες τους.
Όταν ο Kamil γράφτηκε στο σχολείο το 1979, σε ηλικία 14 ετών, ένας συμμαθητής του τού μίλησε για συγκεκριμένους καθηγητές. »Ανώμαλοι», του είπε, «μείνε μακριά τους».

\"\"

Ο ίδιος ο Kamil δεν έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης αλλά μεταφέρει τις περιγραφές άλλων μαθητών και σημειώνει πως όταν κάποιοι γονείς κατήγγειλαν ένα τέτοιο περιστατικό, το υπόλοιπο προσωπικό του σχολείου υποστήριξε τον
«κατηγορούμενο» καθηγητή. Το παιδί που είχε υποστεί την κακοποίηση τερμάτισε τη ζωή του το 2009 με αντικαταθλιπτικά και αλκοόλ.

«Μα απασχολούν πολύ οι καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών ανεξάρτητα από το πότε ή πού έγινε», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το σχολείο. «Το άρθρο περιλαμβάνει καταγγελίες έως και τριάντα χρόνια πίσω, πολύ πριν αναλάβει καθήκοντα η τωρινή διοίκηση, κάτι που δυσκολεύει την ακριβή ανταπόκριση. Επιπλέον τον Ιούνιο του 1984 ξέσπασε φωτιά με αποτέλεσμα κάποια αρχεία να καταστραφούν».

\"\"

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook