Να ξανασκεφτούν την ψήφο τους καλεί όσους ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή στις εκλογές της 6ης Μαΐου και κυρίως τους νέους η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά την επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη κατά της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Το σημερινό να μετατραπεί σε \”έξω η Χρυσή Αυγή από τη Βουλή\”, ο λαός έχει ένα όπλο, πρέπει να το χρησιμοποιήσει, αυτά δεν λύνονται με τα \”τους καλούμε, δεν τους καλούμε\”» υπογράμμισε η κ.Παπαρήγα.

«Δεν χρεώνουμε σε αυτούς που ψήφισαν Χρυσή Αυγή τους προσανατολισμούς του κόμματος αυτού, απλώς πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι έχουν το όπλο της ψήφου και να το χρησιμοποιήσουν για να οδηγήσουν στο περιθώριο την Χρυσή Αυγή» είπε, προσθέτοντας ότι «πάνω από όλα, όμως, τέτοια ναζιστικά μορφώματα μπορεί να τα αντιμετωπίσει ένα βαθύτατα πολιτικοποιημένο και οργανωμένο εργατικό κίνημα, ιδιαίτερα σε περίοδο κρίσης που διαφέρει από οποιαδήποτε συνηθισμένη περίοδο ζήσαμε μέχρι σήμερα».

Τόνισε ότι ο λαός πρέπει να ξανασκεφθεί και για όλα εκείνα τα «κινήματα, \”χωρίς όνομα\”», αλλά και για τη στάση τού ΚΚΕ απέναντι σε αυτά.

«Είναι αλήθεια, ότι χρειάζεται κάποιος χρόνος για να ωριμάσουν στις συνειδήσεις οι θέσεις του ΚΚΕ, που δεν προτάσσει τα \”εύκολα\”» είπε η κ. Παπαρήγα, τονίζοντας ότι «πρέπει όμως ο λαός να σκεφθεί για τη στάση τού ΚΚΕ που όταν λέει \”ναι\”, λέει \”ναι\”, και όταν λέει \”όχι\”, λέει \”όχι\”».

Η απάντηση στη Χρυσή Αυγή δεν μπορεί να είναι «οδόντας αντί οδόντος, ούτε κάποια πολιτική ρεβανσισμού. Την απάντηση πριν από όλα πρέπει να τη δώσει στις εκλογές ο ελληνικός λαός» τόνισε η κ.Παπαρήγα.

Ερωτηθείσα αν το σημερινό γεγονός ήταν μεμονωμένο ή εντάσσεται σε σχέδιο κατά του ΚΚΕ, η κ.Παπαρήγα είπε ότι δεν μπορεί να γνωρίζει αν ήταν προσχεδιασμένο, προσθέτοντας ότι η Χρυσή Αυγή είναι από τη φύση της κατ\’ εξοχήν αντικομμουνιστική οργάνωση, όχι κατά του ΚΚΕ, αλλά εκείνο που πραγματικά μισεί είναι η θέση του ΚΚΕ για την πρωτοπορία της εργατικής τάξης.

«Με ένα ισχυρό κίνημα οι \”Κασιδιάρηδες\” και οι άλλοι θα είναι ένα γραφικό περιθώριο» υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook