Την Τετάρτη 6 Ιουνίου έγινε στα πλαίσια της διεθνούς έκθεσης των Ποσειδωνίων η ημερίδα Posidonia Cruise Update.

Στο δεύτερο πάνελ της εκδήλωσης, που είχε ως κεντρικό θέμα τις σχέσεις μεταξύ λιμένων κρουαζιέρας και χρηστών, συμμετείχε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΗ Α.Ε. κ. Ιωάννης Μπρας και δύο υψηλόβαθμα στελέχη των εταιρειών κρουαζιέρας MSC και Royal Caribbean.

 Στην εισήγηση του ο κ. Μπρας τόνισε τον σημαντικό ρόλο που έχει παίξει η εξαιρετική συνεργασία μεταξύ λιμένα, Περιφέρειας, Εμπορικού Επιμελητηρίου, Αεροδρομίου και Δήμου στην αποτελεσματικότητα της προσπάθειας για την ανάπτυξη του home porting και την αύξηση προσεγγίσεων τράνζιτ στο Ηράκλειο.

Όπως εξήγησε, η συνεργασία αυτή βοηθά στο να επιλύονται πιο εύκολα διάφορα λειτουργικά προβλήματα, αλλά και στο να επιτυγχάνεται η συντονισμένη αναβάθμιση της εμπειρίας που προσφέρει το Ηράκλειο ως συνολικός προορισμός.

Στη συνέχεια ο κ. Μπρας αναφέρθηκε σε διάφορες πτυχές ενός προγράμματος του ΟΛΗ που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά την βελτίωση των συνθηκών υποδοχής κρουαζιεροπλοίων και την επέκταση της χρήσης νέων τεχνολογιών για την παροχή πιό σύγχρονων υπηρεσιών στους επιβάτες.

Ένα παράδειγμα είναι και η εφαρμογή που εγκατέστησε ο ΟΛΗ για να προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες τουριστικού οδηγού μέσω κινητών τηλεφώνων.

 Στην διάρκεια της συζήτησης του πάνελ ο Αντιπρόεδρος της Royal Caribbean κ. John Tercek, υπεύθυνος ανάπτυξης λιμένων του δεύτερου σε μέγεθος ομίλου κρουαζιέρας παγκοσμίως, αναφέρθηκε πολύ κολακευτικά στην περίπτωση του Ηρακλείου και μάλιστα τόνισε ότι αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα προς μίμηση για όλα τα λιμάνια κρουαζιέρας της Ελλάδος.

Στην συνέχεια είπε ότι παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τις αναπτυξιακές προσπάθειες που καταβάλλονται από το 2010 και ότι ο ίδιος έχει επισκεφτεί τον λιμένα Ηρακλείου επανειλημμένως.

Τέλος, τόνισε ότι αν φέτος το home porting της Costa Crociere αποδειχθεί επιτυχές, τότε ο όμιλος του θα σκεφτεί πολύ σοβαρά να κάνει το ίδιο με μια από τις θυγατρικές του, αλλά και να επαναφέρει προσεγγίσεις των Αμερικανικών του brands Celebrity και Royal Caribbean που είχαν κατευθυνθεί σε άλλα λιμάνια της Κρήτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook