Συνεδρίασε στο Ρέθυμνο η Π.Ε.Δ Κρήτης και ενέκρινε τον προϋπολογισμό του 2012. Μεταξύ άλλων οι δήμαρχοι στάθηκαν στην πολιτική κατάσταση της χώρας, η οποία οδηγεί τους ΟΤΑ σε αδιέξοδο και τόνισαν ότι στις 18 Ιουνίου πρέπει η Ελλάδα να αποκτήσει ισχυρή κυβέρνηση.

\’\’Το Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Κρήτης στη σημερινή του συνεδρίαση εκτός από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, συζήτησε την τρέχουσα πολιτική συγκυρία και διατύπωσε τις ακόλουθες σκέψεις :

 Η παρατεταμένη ακυβερνησία του τόπου, έχει επισωρεύσει ανυπέρβλητα οικονομικά λειτουργικά και κοινωνικά προβλήματα με άμεσο κίνδυνο την κατάρρευση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του πλησιέστερου θεσμού προς τον πολίτη , με ότι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνία.
Επισημαίνει την απουσία των θεμάτων που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση από την ατζέντα του πολιτικού διαλόγου από όλες τις εμπλεκόμενες σε αυτόν πλευρές και ιδιαίτερα από τα πολιτικά κόμματα.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση προσδοκά στις 18 Ιουνίου 2012 τη συγκρότηση μιας ισχυρής και βιώσιμης Κυβέρνησης και δηλώνει ότι θα αναλάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες ώστε τα θέματα που αφορούν τους Ο.Τ.Α, τους πολίτες και τις ανάγκες τους, να αντιμετωπιστούν κατά προτεραιότητα άμεσα και αποτελεσματικά.
Επίσης το Δ.Σ της Π.Ε.Δ ενέκρινε ομόφωνα το προϋπολογισμό του 2012, και 6 από τους 8 κανονισμούς λειτουργίας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης .\’\’

 Ψήφισμα για το επεισόδιο Κασιδιάρη – Κανέλλη 

          
Με\’\’Με αφορμή το απαράδεκτο πρόσφατο επεισόδιο που προσέβαλε το δημοκρατικό φρόνημα του λαού μας και διέσυρε τη χώρα μας διεθνώς η Π.Ε.Δ. Κρήτης:

1. Καταγγέλλει κάθε πρακτική που υιοθετείται από οποιαδήποτε πολιτική ή κοινωνική ομάδα ή μεμονωμένα άτομα και η οποία ουσιαστικά υποκαθιστά τον πολιτικό διάλογο και την πολιτική ευπρέπεια με την άσκηση ανεπίτρεπτης βίας.
2.
ΚαΚαλεί κάθε σκεπτόμενο δημοκρατικά και ελεύθερα Έλληνα πολίτη να λάβει σοβαρά υπόψη του τόσο το συγκεκριμένο περιστατικό, όσο και κάθε άλλο αντίστοιχου περιεχομένου και ύφους, ως αφορμή προβληματισμού και γόνιμης σκέψης διότι αν επιτρέψουμε με την αδιαφορία ή της ανοχής μας τη διαιώνισή τους, θα έχουμε σπείρει ανέμους και θα θερίσουμε θύελλες.\’\’

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook