Με μία σημαντική επιτυχία και γενικότερα καλές εμφανίσεις επέστρεψε ο Όμιλος Αντισφαίρισης Χανίων από την Φιλοθέη, όπου ο τοπικός Α.Ο.Α. Φιλοθέης διοργάνωσε το Πανελλήνιο ατομικό πρωτάθλημα κάτω των 10 ετών.
Σημαντικότερη διάκριση για τον ΟΑΧ η κατάκτηση της 4ης θέσης από τον Ανδρέα Κονταράκη.
Η σχετική ενημέρωση του ΟΑΧ αναφέρει τα εξής:
Με μία μεγάλη επιτυχία και πολλές καλές εμφανίσεις γύρισαν οι μικροί τενίστες του Ο.Α.Χ. από το Πανελλήνιο ατομικό πρωτάθλημα κάτω των 10 ετών που διοργανώθηκε στον Α.Ο.Α. Φιλοθέης με 55 αγόρια και 40 κορίτσια να αγωνίζονται σε δύο φάσεις, την πρώτη σε ομίλους παικτών όλοι με όλους (Round Robin) και την δεύτερη σε 32άρι ταμπλό. 
Την καλύτερη επιτυχία την πέτυχε ο Κονταράκης Ανδρέας, ο οποίος κατάφερε να πάρει την 4η θέση. Πιο συγκεκριμένα ο μικρός αθλητής του Ο.Α.Χ. συμμετείχε στο 15ο group όπου και πήρε την 1η θέση νικώντας διαδοχικά τους Χριστοδουλόπουλο (Αιγιαλ) με 6/0, Ζαφειρόπουλο (Παλαιό Φάληρο) με 6/4 και Σταμούλο (Ηλιούπολη) με 6/0. Στην συνέχεια στο κυρίως ταμπλό με τους 32 καλύτερους πέτυχε 3 συνεχόμενες νίκες με καλές εμφανίσεις εναντίον των Κοκκόρη (Σύρος) με 6/0, Αστρεινίδη (Παπάγου) με 6/3 και Κωσταρίδη (Ηλιούπολη) με 6/2. Έτσι έφτασε στα ημιτελικά όπου γνώρισε την ήττα από τον μετέπειτα νικητή του τουρνουά Μανόπουλο (Φθιωτικός) με 0/6 και αγωνίστηκε στον μικρό τελικό όπου μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι στο οποίο προηγήθηκε με 5/2! και 6/5 τελικά ηττήθηκε 6/7(4) από τον Κόκιτς (Αγ. Παρασκευή).
Πολύ καλή εμφάνιση όμως πέτυχαν και οι Ματσαμάκης Αντώνης και Ζερβός Γιώργος, όπου με καλό τένις ο πρώτος έφτασε ως τους 16 και ο δεύτερος ως τους 32. Αναλυτικότερα ο Ματσαμάκης πέτυχε 2 νίκες εναντίον των Πιτσιδόπουλο (Πεύκη) με 6/0 και Πανταζίδη (Καλαμάτα) με 6/4 και 1 ήττα από τον Λιάτσο (Θεσπρωτία) με 2/6 στο 8ο group. Έτσι προκρίθηκε στο κυρίως ταμπλό όπου στον 1ο γύρο είχε bye και στον 2ο ηττήθηκε από τον φιναλιστ Ντίντο (Γλυφάδα) με 2/6. Αντίστοιχα ο Ζερβός στο 11ο group νίκησε 3 αγώνες, με τους Χαραλαμπίδη (Γουδί) με 6/2, Καρέλα (Καλαμάτα) με 6/1 και Χριστοδούλου (Αττικός Ήλιος) με 6/1. Στους 32 αν και προσπάθησε τελικά ηττήθηκε από τον Σπηλιωτόπουλο (Πετρούπολη) με 0/6.
Ο Ο.Α.Χ. ακόμα συμμετείχε ακόμα με 3 αθλητές που δεν κατάφεραν να μπουν στο κυρίως ταμπλό. Ο Βολτυράκης Βασίλης έκανε 1 νίκη εναντίον του Μεριχωβίτη (Παλαιό Φάληρο) με 6/0 και 2 ήττες, ο Διγενάκης Αλέξανδρος επίσης με 1 νίκη επί του Κουτρουμπή (Πεύκη) με 6/2 και 2 ήττες και ο Αλεξάκης Χρήστος με 3 ήττες και αποκλείστηκαν από το κυρίως ταμπλό. Σύνοδος προπονήτρια ήταν η Ριτζάκη Μαρία.
Μια εβδομάδα πριν από το Πανελλήνιο ατομικό πρωτάθλημα ο Ο.Α.Χ. με προπονήτρια την Γρηγοράκη Πωλίνα συμμετείχε με 2 ομάδες στο Πανελλήνιο Διασυλλογικό πρωτάθλημα Νότου που διεξάχθηκε στον Ο.Α. Βάρης.
Στον 6ο όμιλο ο Ο.Α.Χ. Νο 1 συμμετείχε με τους Ματσαμάκη Αντώνη, Κωνστανταράκη Ανδρέα και Σχοινοπλοκάκη Γιώργο, οι οποίοι πέτυχαν 2 νίκες εναντίον των Α.Ο.Α. Παπάγου Νο 1 με 3/0 (2 μονά και 1 διπλό) και Ο.Α. Βουλιαγμένης Νο 2 επίσης με 3/0. Η ήττα από τον Ο.Α. Γλύφάδας με 0/3 όμως κατάταξε την ομάδα του Ο.Α.Χ. Νο 1 στην 2η θέση στον όμιλο. 
Για τον Ο.Α.Χ. Νο 2 στον 5ο όμιλο συμμετείχαν ο Κονταράκης Ανδρέας και Βολτυράκης Βασίλης και με 1 νίκη, με τον Α.Ο.Α. Παπάγου Νο 2 με 3/0 και 2 οριακές και επεισοδιακές ήττες από την ΑΕΤ Νίκη Πατρών με 1/2 και τον ΑΛ. Αίολο Ιλίου με 1/2, πήραν την 3η θέση.
Το Δ.Σ. του Ο.Α.Χ. συγχαίρει όλους τους αθλητές που συμμετείχαν στα παραπάνω τουρνουά αλλά και τους προπονητές τους και τους εύχεται ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook