Το περιστατικό συνέβη την Πέμπτη στο Ναό της Γεννήσεως στο Σαν Φρανσίσκο, της εκκλησίας της πολωνικής κοινότητας και σόκαρε τόσο την παροικία της πόλης όσο και όλο τον κόσμο των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Ο 53χρονος Κριστόφ Ζαρζέμπσκι νίκησε τον καρκίνο και παρότι έχασε και τα δύο του πόδια, δεν το έβαλε κάτω, επιδεικνύοντας πείσμα αντίστοιχο της προϋπηρεσίας του ως κυβερνήτης στο πολεμικό ναυτικό της πατρίδας του.

Κατάφερε να κερδίσει ολυμπιακά μετάλλια και πολλές πρωτιές σε αγώνες για ΑΜΕΑ. Το ειδικά σχεδιασμένο τρίκυκλό του τον βοήθησε να δημιουργήσει ένα νέο τρόπο ζωής για τον ίδιο και ένα πρότυπο για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και απώλεια δεξιοτήτων ή και πλήρη αναπηρία.

Στόχος του ήταν να ξεκινήσει ένα ταξίδι σχεδόν 5.000 χλμ. μέχρι τη Νέα Υόρκη, με το αξίας 13.000 δολαρίων τρίκυκλό του, αλλά κάποιος είχε άλλη γνώμη.

Τώρα, ο γιατρός και οι οργανώσεις που τον υποστηρίζουν ζητούν από τον άγνωστο δράστη να επιστρέψει το όχημα, ώστε να μπορέσει να πραγματοποιήσει το στόχο του.

Το ταξίδι του στις ΗΠΑ είχε πληρωθεί από την πολωνική κυβέρνηση και στόχος του ήταν να επιτευχθεί ένα νέο ρεκόρ ταξιδιού με πετάλια.

Οπως αναφέρει το Reuters, αν δεν επιστραφεί το τρίκυκλο, ο Ζαρζέμπσκι θα προχωρήσει σε μαραθώνιους με την κανονική αναπηρική καρέκλα του, ξεκινώντας από το πρωί του Σαββάτου (ώρα δυτικής ακτής ΗΠΑ).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook