Τροποποίηση επί το αυστηρότερο μελετά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην αγορανομική διάταξη 7/2009 με την οποία έχουν κωδικοποιηθεί σε ενιαίο κείμενο όλες οι ισχύουσες αγορανομικές διατάξεις.

Στόχος της τροποποίησης που έχει δρομολογηθεί, αναφέρει σε έγγραφό της που διαβιβάστηκε στη Βουλή η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μιλένα Αποστολάκη, είναι η προστασία της εγχώριας παραγωγής από τις "ελληνοποιήσεις".

Με αφορμή ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κυριάκου Βελόπουλου σχετικά με τα μέτρα προστασίας του καταναλωτή σχετικά με το μέλι, η κ. Αποστολάκη ενημερώνει τη Βουλή ότι για την τροποποίηση της Αγορανομικής Διάταξης 7/2009 μελετάται, μεταξύ άλλων:

 "αυστηροποίηση των αναγραφόμενων στην ετικέτα ενδείξεων", "αυστηροποίηση των μέτρων κατά τη διάθεση μελιού χύμα σε χώρους εστίασης ή ξενοδοχεία", "υποχρεωτική αναγραφή της χώρας συγκομιδής στα τιμολόγια αγοράς και πώλησης", "καταχώρηση, κατά περίπτωση, των συνοδευτικών εγγράφων εισαγωγής σε ειδικό ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης και ελέγχου", "λήψη, κατά περίπτωση, δειγμάτων για τον ποιοτικό έλεγχο των εισερχόμενων προϊόντων".