Χαράς ευαγγέλια για τους λιλιπούτειους δημότες του Δήμου Γόρτυνας, καθώς βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσης τρεις χώροι αναψυχής με παιδότοπους στην Δημοτική Ενότητα της Αγίας Βαρβάρας και συγκεκριμένα στα χωριά Μεγάλη Βρύση, Άγιο Θωμά και Λαράνι.

Αναλυτικά δημιουργούνται χώροι παιχνιδιού (παιδικές χαρές), διαμορφώνονται περιπατητικές διαδρομές, τοποθετούνται παγκάκια και πέργκολες, εγκαθίστανται φωτιστικά σώματα και δίκτυα, γίνονται δενδροφυτεύσεις κ.α.

Ήδη οι εργασίες στα πάρκα αναψυχής του Αγίου Θωμά και του Λαρανίου έχουν σχεδόν τελειώσει και το μόνο που απομένει είναι η ηλεκτροδότηση των εγκαταστάσεων, ώστε να είναι εφικτός ο ηλεκτροφωτισμός του χώρου.

Όσο για τον τρίτο χώρο αναψυχής, αυτόν της Μεγάλης Βρύσης, ο εργολάβος ξεκίνησε αυτές τις ημέρες τις παρεμβάσεις, με την καθυστέρηση να οφείλεται στο γεγονός πως οι αρμόδιες υπηρεσίες αποφάσισαν να αλλάξει η αρχική χωροθέτησή.

Αρχικά είχε επιλεγεί να γίνει το έργο στον οικισμό των Πρεβελιανών, ωστόσο η αρμόδια επιτροπή έκρινε στη συνέχεια πως το οικόπεδο δεν ήταν κατάλληλο για την κατασκευή τέτοιου είδους εγκαταστάσεων κι έτσι αποφασίστηκε ο χώρος αναψυχής να γίνει τελικά στην Μεγάλη Βρύση, όπου υπήρχε διαθέσιμη έκταση.

Να σημειωθεί πως τα έργα πραγματοποιούνται στα πλαίσια του προγράμματος «Αναβάθμιση / Βελτίωση κοινόχρηστων χώρων» του ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος «Κρήτη-Πράσινη Ανάπτυξη». Η προσπάθεια δημιουργίας χώρων αναψυχής και παιχνιδιού ξεκίνησε από τον πρώην Δήμο Αγίας Βαρβάρας μέσω του οποίου εκπονήθηκαν τεχνικές μελέτες που πληρούν όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφάλειας και καταλληλότητας.

Ο προϋπολογισμός των έργων φτάνει τις 150 χιλ. ευρώ και την εποπτεία τους έχει η Περιφέρεια Κρήτης.
Ο αντιδήμαρχος Γόρτυνας, Δημήτρης Γαρεφαλάκης επισήμανε πως τα εν λόγο έργα θα αισθητά αναβαθμίσουν τη ζωή των κατοίκων της περιοχής, χαρίζοντας τους στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης.

«Ο στόχος της Δημοτικής Αρχής, να δημιουργήσει χώρους αναψυχής, για μικρούς και μεγάλους, υλοποιείται με τέτοιου είδους παρεμβάσεις. Δημιουργούνται καλαίσθητοι δημόσιοι χώροι για την ξεκούραση και την αναψυχή των δημοτών και των επισκεπτών του Δήμου, μα προπάντων εστίες παιχνιδιού και ξεγνοιασιάς για τα μικρά παιδιά.

Η εικόνα με τα δεκάδες παιδιά που παίζουν καθημερινά στα πάρκα του Αγίου Θωμά και του Λαρανίου, είναι η καλύτερη ανταμοιβή για όλους στο Δήμο Γόρτυνας και φιλοδοξούμε να μπορέσουμε να κατασκευάσουμε ανάλογες εγκαταστάσεις σε όλους τους οικισμούς.» ανέφερε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Γόρτυνας.

Να σημειωθεί, τέλος, πως ο Δήμος Γόρτυνας προχώρησε την περασμένη εβδομάδα, στην επέκταση του ηλεκτροφωτισμού της Αγίας Βαρβάρας και συγκεκριμένα από την διακλάδωση που οδηγεί στην Μεγάλη Βρύση, μέχρι την εκκλησία των Αγίων Πάντων, καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook