Η ρωσική αστυνομία και οι εισαγγελικές αρχές πραγματοποίησαν έρευνες στα σπίτια πολλών ηγετών της αντιπολίτευσης, μια ημέρα πριν από την προγραμματισμένη πορεία διαμαρτυρίας, ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Έρευνας της Ρωσίας.

Η Επιτροπή είχε ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να πραγματοποιήσει περίπου δέκα έρευνες σε σπίτια που συνδέονται με μια ποινική έρευνα για τα επεισόδια βίας κατά της αστυνομίας στη διάρκεια διαδήλωσης στη Μόσχα.

Η διαδήλωση αυτή είχε διοργανωθεί την παραμονή της ορκωμοσίας του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στις 7 Μαΐου.

Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι και Σεργκέι Ουντάλτσοφ είναι δύο πολιτικοί στων οποίων τα διαμερίσματα στη Μόσχα πραγματοποιήθηκαν έρευνες, αναφέρει στην ιστοσελίδα της η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Έρευνας.

«Γίνεται έρευνα στο σπίτι μου» έγραψε στο Twitter ο Ναβάλνι, μπλόγκερ κατά της διαφθοράς και ένας από τους διοργανωτές των διαδηλώσεων που προκάλεσαν οι καταγγελίες για νοθεία στις βουλευτικές εκλογές του Δεκεμβρίου, τις οποίες κέρδισε το κόμμα του Πούτιν.

«Ουσιαστικά ξήλωσαν την πόρτα» έγραψε.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός Ekho Moskvy ανέφερε ότι η αστυνομία εμπόδισε τον δικηγόρο του Ναβάλνι να εισέλθει στο διαμέρισμα.

Μάλιστα, οι Αρχές κάλεσαν τα ηγετικά στελέχη της αντιπολίτευσης για κατάθεση στην Επιτροπή Έρευνας την Τρίτη, την ημέρα που επρόκειτο να συμμετέχουν στην αντικαθεστωτική διαδήλωση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook