Καυστικός και δηκτικός για μια ακόμα φορά ο Θεόδωρος Πάγκαλος, σε τηλεοπτική του συνέντευξη (ΝΕΤ) εν όψει της κάλπης της Κυριακής.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και να έρθει πρώτο κόμμα δεν θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση, καθώς δεν υπάρχουν υποψήφιοι κυβερνητικοί εταίροι.

«Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ έχουν σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό και δεν μπορούν να συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ» είπε, για το ΚΚΕ υπενθύμισε την κατηγορηματική άρνηση της Αλέκας Παπαρήγα, ενώ για τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει καν κοινός τόπος.

Για τον ίδιο, αν ο κ. Σαμαράς έρθει πρώτος, θα πρέπει να ζητήσει μέσω μιας προγραμματικής σύγκλισης την συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης, στην οποία θα πρέπει να συμμετάσχουν πολιτικές δυνάμεις όπως το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, που τάσσονται υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ.

Παράλληλα, χαρακτήρισε φλυαρίες και «φραστικές μπαρούφες» όσα λέγονται περί επαναδιαπραγμάτευσης ή ακύρωσης του Μνημονίου χωρίς συνέπειες.

Το μόνο που ενδεχομένως μπορεί να συζητήσει κανείς είναι η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής ή άλλες πολιτικές που έχουν να κάνουν με την απασχόληση και την ανάπτυξη, είπε.

Για το ΠΑΣΟΚ είπε ότι μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου θα ανοίξει η συζήτηση στο κόμμα για το αποτέλεσμα.

«Το πρόβλημα είναι η σημαντική μείωση της εκλογικής δύναμης του κόμματος. Το αποτέλεσμα σε κάθε περίπτωση θα είναι τέτοιο που θα πρέπει να συζητηθεί ευρέως μετά τις εκλογές» σημείωσε.