Διακόπτουν τη συνεργασία τους με το ΙΚΑ 6 από τους συνολικά 11 ιδιώτες παιδιάτρους του Ρεθύμνου, καθώς όπως υποστηρίζουν ο Οργανισμός έχει αφήσει μετέωρο τον τρόπο αλλά ακόμα και το εάν θα πληρωθούν, για τις ιατρικές υπηρεσίες που προσφέρουν.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι πλέον θα εξυπηρετούν τα περιστατικά της αρμοδιότητάς τους, αλλά λαμβάνοντας συμβολική αμοιβή των 20 ευρώ, αντιλαμβανόμενοι τη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Ωστόσο παραπέμπουν τους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ, για να πάρουν πίσω τα λεφτά τους ρίχνοντας το μπαλάκι των ευθυνών για την απόφασή τους στον Οργανισμό που δεν εξασφαλίζει την αμοιβή τους.

Ειδικότερα σε επιστολή τους αναφέρουν

Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι παιδίατροι του Ρεθύμνου νιώθουμε την ανάγκη να ενημερώσουμε τους ασφαλισμένους του Ι.Κ.Α. που μας εμπιστεύονται την υγεία των παιδιών τους, την απόφασή μας για το μέλλον της σχέση μας με το Ίδρυμα και τους λόγους που μας οδήγησαν στη λήψη της.

Από την Τρίτη 8 Μαρτίου 2011 θα δεχόμαστε τους ασφαλισμένους του ταμείου ως ιδιώτες δίνοντας απόδειξη παροχής υπηρεσιών και συνταγογραφώντας στα προσωπικά μας συνταγολόγια, προτρέποντας τους ασφαλισμένους να διεκδικήσουν τα λεφτά τους από το ταμείο τους.

Η πρόθεσή μας εξαρχής ήταν να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε τους γονείς στη δύσκολη οικονομικά συγκυρία που ζούμε, γι’ αυτό και δεχθήκαμε όλοι την προτεινόμενη προσωρινή λύση. Μετά όμως από περίπου 1μήνα, κανείς δεν μας κάλεσε στο ΙΚΑ για να υπογράψουμε σύμβαση, άρα δεν γνωρίζουμε τις υποχρεώσεις ή τα δικαιώματά μας ενώ το πιο πιθανό είναι να μην πληρωθούμε και τα δεδουλευμένα μας.

Στην προσπάθειά μας να καταθέσουμε στο ΙΚΑ Ρεθύμνου τα χαρτάκια του μήνα Φεβρουαρίου, αντιμετωπίσαμε πλήρη άγνοια καθώς και έλλειψη υπαλλήλου υπεύθυνου για την παραλαβή τους. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να συμμετέχουμε στον εμπαιγμό μας και τον εξευτελισμό του λειτουργήματός μας.

Ζητάμε ελεύθερη πρόσβαση όλων των ασφαλισμένων στον ιατρό της αρεσκείας τους όμως ζητάμε ταυτόχρονα αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας για όλους και όχι να καταντήσουν τα ιατρεία μας ΙΚΑ.

Κατανοώντας τις οικονομικές δυσκολίες των ασφαλισμένων και σαν ένδειξη κοινωνικής ευαισθησίας, για το μεταβατικό χρονικό διάστημα μέχρι τη σύσταση του νέου ενιαίου ασφαλιστικού φορέα και άρα την κατάργηση του ΙΚΑ θα εξετάζουμε τα παιδιά των ασφαλισμένων του ΙΚΑ, χρεώνοντας 20ευρώ και όχι τις κανονικές τιμές των ιατρείων μας. Αυτή τη λύση, της πληρωμής δηλαδή από τον ασφαλισμένο και στη συνέχεια την αποζημίωσή του από το ταμείο του, προτείνουμε να υιοθετήσει και ο κος Λοβέρδος για τη λειτουργία του νέου φορέα.

Ζητούμε την κατανόηση του κόσμου για μια απόφαση που δεν πάρθηκε εύκολα και τον καλούμε να παλέψουμε μαζί για αναβάθμιση και όχι πλήρη διάλυση του Συστήματος Υγείας της χώρας μας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook