Συνάντηση τουριστικών πρακτόρων από το Αζερμπαϊτζάν είχε ο δήμαρχος αγίου Νικολάου στο πλαίσιο της συνεργασίας που αναπτύσσεται ανάμεσα στην Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου και των ιδιοκτητών ξενοδοχειακών μονάδων της περιοχής. Στόχος είναι η ενδυνάμωση του τουρισμού και η προβολή του Δήμου Αγίου Νικολάου ενώ πραγματοποιήθηκε και επίσκεψη στο νησί της Σπιναλόγκας και περίπλους γύρω από το νησί, τις αλυκές και τον κόρφο της Ελούντας.

Οι Τουριστικοί Πράκτορες από το Αζερμπαϊτζάν και συγκεκριμένα από το κοσμοπολίτικο Μπακού, επισκέφθηκαν για πρώτη φορά την περιοχή με στόχο να γνωρίσουν από κοντά τον Μεραμπελιώτικο τουρισμό, ο οποίος αποτελεί έναν από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς παγκοσμίως αναγνωρισμένος και να τον προωθήσουν στην πατρίδα τους.

Το ταξίδι τους διοργανώθηκε από τις Τουρκικές Αερογραμμές, από την εταιρεία Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας ACTIVE MEDIA και από το γνωστό τουριστικό γραφείο HERONIA TRAVEL. Η ομάδα των τουριστικών πρακτόρων φιλοξενείται από την ξενοδοχειακή επιχείρηση ELOUNDA A.E., θα παραμείνει στο Δήμο Αγίου Νικολάου έως και την Πέμπτη και θα επισκεφτεί την πόλη και τα αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής.

Η υποδοχή τους εκ μέρους του Δήμου Αγίου Νικολάου υπήρξε ιδιαίτερα θερμή και ο Δήμαρχος αντάλλαξε αναμνηστικά δώρα με τον διευθυντή των Τουρκικών Αερογραμμών στο Μπακού κ. Fatim Guven και τη Γενική Διευθύντρια των Τουρκικών Αερογραμμών στην Αθήνα κ. Gulay Ozturk, όπως επίσης τσάντες με πληροφοριακό υλικό του δήμου, DVD και λάδι προσφέρθηκαν σε όλους.

Στη διάρκεια της επίσκεψής τους είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με το Δήμαρχο Αγίου Νικολάου, ο οποίος τόνισε ότι «Αν και η Ελλάδα βρίσκεται σε δυσμενή θέση ένεκα ης παγκόσμιας οικονομικής κρίσης ωστόσο, αυτή η κατάσταση, δεν επηρεάζει το επίπεδο ποιότητας και φιλοξενίας τον τουριστικό τομέα, διότι όλες οι δυνάμεις πολιτικές και κοινωνικές στηρίζουν με κάθε τρόπο τον Τουρισμό. Και είναι σίγουρο ότι οι επισκέπτες που θα έλθουν από την Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν θα νιώσουν την φιλοξενία και την εγκαρδιότητα των Κρητικών». Μίλησε ακόμα για τις κοινές ανατολίτικες ρίζες που υπάρχουν ανάμεσα στους δύο λαούς «πράγμα που θα διαπιστώσετε αν επισκεφθείτε τα χωριά μας» κατέληξε.
Στη συνέχεια ο κ. Κουνενάκης αναφέρθηκε στη σημαντική ιστορία του Κρητικού Πολιτισμού, στην ιστορία του Μιραμπέλλο και υπογράμμισε ότι αν και η περιοχή μας έχει ήπια τουριστική ανάπτυξη αποτελεί ένα από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς. Υπάρχουν εκπληκτικές παραλίες με θαυμάσια τοπία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, τόσο στα παράλια όσο και στην ενδοχώρα που προσφέρουν δυνατότητές για ποικίλες δραστηριότητες συνδυασμένες με επισκέψεις σε μοναδικά μνημεία.