Εμμένει στην απόφασή της για αποχή από κάθε διαδικασία προετοιμασίας των εκλογών έως την Παρασκευή 15 Ιουνίου και απεργία το διήμερο 16-17 Ιουνίου η ΠΟΕ-ΟΤΑ, ως αντίδραση, όπως υποστηρίζει, «στο συνεχιζόμενο εμπαιγμό και εξευτελισμό των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από την ηγεσία του ΥΠΕΣ για καθορισμό αξιοπρεπούς εκλογικής αποζημίωσης».

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο πρόεδρος τής ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος, είπε ότι το ποσό των 60 ευρώ ως εκλογική αποζημίωση είναι εξευτελιστικό για τους εργαζόμενους.

«Όταν είχαμε συναντηθεί με τον υπουργό στις 24 Μαΐου, το είχε αναγνωρίσει και είχε δεσμευθεί ότι θα επιληφθεί του θέματος. Τελικά, δηλώνει ότι θα υπάρξει μικρή αύξηση της εκλογικής αποζημίωσης για εμάς και μείωση για άλλες κατηγορίες. Δηλαδή η δική μας αποζημίωση θα γίνει 100 ευρώ καθαρά και των άλλων θα μειωθεί από τα 1.700 στα 1.500 ευρώ; Εμείς επαναλαμβάνουμε την πρότασή μας: ή θα πάρουμε όλοι αξιοπρεπή χρήματα ή θα εργασθούμε όλοι δωρεάν.»

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση φέρουν την ευθύνη για την προετοιμασία των εκλογών, τη διεξαγωγή και τη μεταφορά των εκλογικών αποτελεσμάτων.