Ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνες γόβες αποτελούν φετίχ για κάθε γυναίκα. Γοητεύουν, διαμορφώνουν εντυπώσεις, χαρίζουν τον αέρα της femme fatale, αλλά και πρησμένα πόδια και αστραγάλους.

Το ψηλό τακούνι, και μάλιστα το στιλέτο, προσδίδει απίστευτο σεξ-απίλ και θηλυκότητα σε μία γυναίκα. Καθότι όμως υποχρεώνει τα πόδια να λαμβάνουν αφύσικες στάσεις, καταλήγει να επιβραδύνει την κυκλοφορία του αίματος, καταπονώντας το δίκτυο των μικροφλεβών που υπάρχει στο κάτω μέρος του πέλματος και σε κάθε βήμα σπρώχνει το αίμα προς την καρδιά. Ένα πρόβλημα που χειροτερεύει αν οι σόλες είναι σκληρές και άκαμπτες, όπως στην περίπτωση της πλατφόρμας.

Έτσι, αν υποφέρετε από κυκλοφορικά προβλήματα, θα πρέπει να περιορίσετε τη χρήση ψηλών τακουνιών, για να αποφύγετε αντιαισθητικά πρηξίματα και αίσθημα βάρους στους αστραγάλους. Θυμηθείτε μάλιστα ότι το πρήξιμο χειροτερεύει όταν το παπούτσι έχει λουράκι που δένει ασφυκτικά γύρω από τον αστράγαλο.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, η καθημερινή χρήση τακουνιών αποτελεί έναν από τους κύριους παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση φλεβικής ανεπάρκειας, η οποία αρχικά εκδηλώνεται με κιρσούς στις γάμπες και τους μηρούς. Αν φοράτε ψηλά τακούνια μια στο τόσο, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας: είναι απίθανο να αντιμετωπίσετε τέτοια προβλήματα.

Αν όμως έχετε προδιάθεση στις διαταραχές του κυκλοφορικού συστήματος, περνάτε πολλές ώρες όρθια, γυμνάζεστε ελάχιστα, είστε υπέρβαρη και επιπλέον καπνίζετε, τότε θα πρέπει να περιορίσετε τη χρήση ψηλών υποδημάτων μόνο για τις ιδιαίτερες περιστάσεις. Γιατί πέρα από τους αντιαισθητικούς κιρσούς, θα αποφύγετε άλλο ένα πρόβλημα: με τα τακούνια, το κέντρο βάρους του σώματος μετακινείται προς τα μπροστά, με αποτέλεσμα μακροπρόθεσμα να προκαλούνται σκληρύνσεις στα πέλματα.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook