Ενημέρωση για την εκτέλεση του Κρατικού Προϋπολογισμού στο πεντάμηνο, για την εξέλιξη των ταμειακών διαθεσίμων, αλλά και για την κατάσταση του χρηματοοικονομικού συστήματος στην Ελλάδα παρείχε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ. Ηλίας Πλασκοβίτη στο Economic Financial Committee και το Euro Working Group που πραγματοποιούνται στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο του Euro Working Group βρίσκεται η Ισπανία και οι όροι χορήγησης του δανείου των 100 δισ. ευρώ από τον Μόνιμο Μηχανισμό Στήριξης (ESΜ), ενώ στη συνεδρίαση του Financial Committee χθες στις Βρυξέλλες εξετάσθηκαν και ευρύτερα θέματα σχετικά με τη χρηματοοικονομική σταθερότητα. Η Ομάδα των Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων ενημερώθηκε και για τις εξελίξεις στη Κύπρο.

Ακόμη, τόσο το Economic Financial Committee, όσο και το Euro Working Group επικεντρώθηκαν στην προετοιμασία της ατζέντας της επικείμενης Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών υπό το πρίσμα των προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μεγαλύτερη ενοποίηση των οικονομιών και του τραπεζικού συστήματος της Ευρωζώνης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook