«Δεν θέλω πρίγκιπα από το παραμύθι, μου αρκεί να βρω δουλειά». 
Αυτή η φράση της «Σύγχρονης Σταχτοπούτας» από το Σχολείο Καλυβιανής, συγκίνησε για το ρεαλισμό της όλους όσοι παραβρέθηκαν στη Θεατρική Παράσταση «Ο νέος μύθος της Σταχτοπούτας» που πραγματοποίησε το σχολείο, με αφορμή τη λήξη της σχολικής χρονιάς. 
Σε μια μοναδική παράσταση που βασίστηκε στο Θεατρικό Παιχνίδι, τα κορίτσια του Σχολείου Καλυβιανής, παρουσίασαν μια διαφορετική εκδοχή της Σταχτοπούτας, που περιελάμβανε λάπτοπ, γυναικείες συζητήσεις στα σπίτια, αλλά και μια καθημερινή ανάγκη για ανεύρεση εργασίας. 
Το όνειρο της Σταχτοπούτας δεν ήταν να παντρευτεί, αλλά να βρει μια δική της δουλειά και να μπορέσει να μείνει στο δικό της σπίτι, ανεξάρτητη πλέον και αυτάρκης. 
Εκπαιδευτικοί, αλλά και παραβρισκόμενοι, εντυπωσιάστηκαν από τα «θέλω» των σύγχρονων παιδιών, επισημαίνοντας πως οι συνέπειες της κατάστασης που επικρατούν στη χώρα ,έχουν περάσει πλέον, με τρόπο ιδιαίτερα διεισδυτικό και στις μικρότερες ηλικίες. 
Στην εκδήλωση λήξης της σχολικής χρονιάς, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, μοναχές από την Ιερά Μονή Παναγίας Καλυβιανής, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Φαιστού, κ. Γιάννης Φασομυτάκης, ο αιρετός ΠΥΣΠΕ κ. Ζαχαρίας Καψαλάκης και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου Καλυβιανής. 
Ο αυτοσχεδιασμός των παιδιών, αλλά και οι υποκριτικές τους ικανότητες εντυπωσίασαν, ταυτόχρονα με τη διάθεση τους για να κρίνουν την καθημερινότητα που βιώνει η χώρα. 
«Παρακολουθήσαμε μια πραγματικά εκπληκτική παράσταση, που συγκίνησε αλλά και ταυτόχρονα προβλημάτισε μικρούς και μεγάλους» ανέφερε σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Φασομυτάκης για να προσθέσει: 
«Τα παιδιά, μας είπαν με το δικό τους τρόπο, ότι πρέπει επιτέλους όλοι μας ν’ ασχοληθούμε σοβαρά με το μέλλον της χώρας μας. 
Πρέπει να δούμε αυτή την ανάγκη της νέας γενιάς, πρέπει να προσπαθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο για τα παιδιά μας. Η συγκίνηση αλλά και ο προβληματισμός ήταν σε μεγάλο βαθμό. 
Πιστεύω πως τα παιδιά έδωσαν το δικό τους μήνυμα, που πρέπει όλοι ν’ ακούσουμε. Είναι το ελάχιστο χρέος μας απέναντι τους». 
Ο αντιδήμαρχος κ. Φασομυτάκης παραβρέθηκε και στις εκδηλώσεις για τη λήξη της σχολικής χρονιάς που πραγματοποίησαν το Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο του Σίβα. 
Θεατρική παράσταση πραγματοποιήθηκε και στα σχολεία της περιοχής, ενώ οι εκπαιδευτικοί βράβευσαν τους μικρούς μαθητές για τον αριθμό των εξοσχολικών βιβλίων που διάβασαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook