Το κύμα ψύχους που πλήττει την Τουρκία έφερε σήμερα άφθονες χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες που προκάλεσαν αναστάτωση στις οδικές και τις αεροπορικές μεταφορές σε ένα μέρος της χώρας.

Το χιόνι συνέχισε να πέφτει για δεύτερη διαδοχική ημέρα στην πρωτεύουσα Άγκυρα, όπου η κυκλοφορία στους δρόμους έχει παραλύσει παρά τις προσπάθειες της δημαρχίας. Τα σχολεία έκλεισαν εξαιτίας του χιονιού, που στο κέντρο της πόλης ξεπέρασε τα 50 εκατοστά.

Οι οδικές και σιδηροδρομικές συνδέσεις της Άγκυρας με άλλες πόλεις έχουν διακοπεί.Πολλές πτήσεις που επρόκειτο να αναχωρήσουν από την πρωτεύουσα ματαιώθηκαν, σύμφωνα με τα τηλεοπτικά δίκτυα.

Στην Κωνσταντινούπολη, οι χιονοπτώσεις προκάλεσαν αναστάτωση στην κυκλοφορία σε ορισμένες αρτηρίες των προαστίων στην ασιατική πλευρά της πόλης, όμως οι κύριες οδοί παραμένουν ανοικτές.

Περίπου 3.000 δημοτικοί υπάλληλοι εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο για τον εκχιονισμό των δρόμων, διευκρίνισε δημοτική πηγή.

Οι αερολιμενικές αρχές καταβάλλουν προσπάθειες για να εμποδίσουν την διακοπή των αεροπορικών πτήσεων προς και από την Κωνσταντινούπολη.

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες ανακοίνωσαν πως οι χιονοπτώσεις στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη θα σταματήσουν την Παρασκευή.

Εκατοντάδες χωριά έχουν εξάλλου αποκλειστεί εξαιτίας του χιονιού στην κεντρική και στη βόρεια Τουρκία.

Προβλήματα στην Άγκυρα

Δύο ημέρες συνεχούς χιονόπτωσης στην Άγκυρα, έχουν δημιουργήσει κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους της τουρκικής πρωτεύουσας, αναγκάζοντας πολλούς να μετακινούνται ακόμη κα με τα πόδια για να πάνε στη δουλειά τους.

Τα εκχιονιστικά μηχανήματα δουλεύουν νυχθημερόν για να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις, κυρίως στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα κι αρκετοί δρόμοι, που οδηγούν σε διάφορα χωριά ανά τη χώρα, έχουν κλείσει.

Η χιονόπτωση αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα, ενώ μερική βελτίωση του καιρού αναμένεται από αύριο, σύμφωνα με τις προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας.