Συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Ν.Μαραβέγια, συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο υπηρεσιακός υπουργός ενημέρωσε τον κ. Βενιζέλο για τα θέματα του υπουργείου εν όψει της Συνόδου της ΕΕ στις 18 Ιουνίου, όταν ακόμα δεν θα έχει σχηματιστεί κυβέρνηση.

«Το πιο σημαντικό είναι ότι ανοίγεται μπροστά μας μια νέα περίοδος από το 2014 μέχρι το 2020, η οποία είναι πάρα πολύ σημαντική. Διότι η Κοινή Αγροτική Πολιτική, μας δίνει τη δυνατότητα πλέον με ένα εθνικό στρατηγικό σχέδιο να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε όλα αυτά τα κονδύλια που θα μας δοθούν στην επόμενη επταετία, 2 δισ. ευρώ περίπου, για ενισχύσεις και περίπου 800 εκατομμύρια το χρόνο, για ενισχύσεις στον αγροτικό τομέα, στην αγροτική ανάπτυξη. Και αυτά νομίζω, θα πρέπει να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από εδώ και πέρα» είπε ο υπουργός.

Από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το τελευταίο διάστημα επιχειρεί να μιλήσει για τη νέα αγροτική πολιτική, για την ανάγκη να γίνει και πάλι η Ελλάδα χώρα που παράγει.
Ανέφερε μάλιστα την πρόσφατη επίσκεψή του στη Βέροια, όπου επισκέφθηκε ένα από τα μεγαλύτερα συνεταιριστικά εργοστάσια της χώρας.

«Εκεί παράγεται ένα προϊόν, που καλύπτει το 13% των παγκόσμιων εξαγωγών κομπόστας. Εκεί είχα την ευκαιρία να μιλήσω με νέους αγρότες που καλλιεργούν βιολογικά προϊόντα -σπιρουλίνα, στέβια- που έχουν ιδέες. Είδα παλιούς συνεταιρισμούς που έχουν ζωή 50 ετών και είναι δραστήριοι και υγιείς, αλλά και νέες συνεταιριστικές προσπάθειες σε πολλές περιοχές, με επικεφαλής νέους αγρότες.

» Είδα ότι υπάρχει η Ελλάδα της παραγωγής, η Ελλάδα των ιδεών, η Ελλάδα της ανάπτυξης, η Ελλάδα των νέων αγροτών και αυτό με ενθαρρύνει πάρα πολύ.

Πρέπει, λοιπόν, να τους δώσουμε πολιτική υποστήριξη, θεσμικό πλαίσιο, χρηματοοικονομική υποστήριξη και όλα αυτά είναι εφικτά, αρκεί να εφαρμόζουμε ένα εθνικό σχέδιο, αρκεί να μιλάμε για την ουσία των θεμάτων και όχι για ψευδαισθήσεις, οι οποίες δεν οδηγούν πουθενά» κατέληξε.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook