Ξεκινούν επιτέλους οι διαδικασίες για την πεντάμηνη απασχόληση μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας στους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου.

Οι θέσεις έχουν, πλέον, κατανεμηθεί σε κάθε δήμο ενώ αναμένεται από ημέρα σε ημέρα οι προκηρύξεις προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να αρχίσουν να καταθέτουν τα χαρτιά τους.

Οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω της διαδικασίας του ΑΣΕΠ ενώ την υλοποίηση των προγραμμάτων έχει αναλάβει η «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΡΗΤΗΣ».

Πρόκειται για πεντάμηνη απασχόληση με πλήρη ασφάλιση και καθαρές αποδοχές 625 ευρώ.
Οι θέσεις που θα προκηρυχτούν είναι για τον νομό Ηρακλείου 1.455, και για τον νομό Λασιθίου 375 και αφορούν εκτός από τους ανέργους και τους αγρότες.

Αιτήσεις μπορούν να καταθέσουν όλοι οι Έλληνες και οι υπήκοοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης .

Προτεραιότητα με βάση τη μοριοδότηση που έχει εκχωρήσει το ΑΣΕΠ θα δοθεί στους μακροχρόνια ανέργους, στους νέους μονογονεϊκών οικογενειών και στις ειδικές ομάδες.

Αναφορικά με τους αγρότες, δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι στη φορολογική δήλωση του 2010 είχαν εισόδημα κάτω από 10.000 ευρώ.

Επειδή οι αγρότες δεν μπορούν να έχουν κάρτα ανεργίας υπάρχει μια διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν από τον ΟΑΕΔ.

Σήμερα σε ειδική συνάντηση που έγινε στο δήμο Ηρακλείου, ενημερώθηκαν από την αντιδήμαρχο Δέσποινα Συγγελάκη, εκείνοι που θα εξυπηρετούν τους ενδιαφερόμενους με πληροφορίες γύρω από το πρόγραμμα. Εξάλλου όλες οι πληροφορίες θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του δήμου.