Όταν η ζωή μιμείται τον κινηματογράφο! Οι συντελεστές του National Geographic «ζήλεψαν» την ταινία του Disney «Up!» (Ψηλά στον Ουρανό) κι αποφάσισαν να κάνουν πραγματικότητα το ευφάνταστο σενάριο. Στην ταινία το σπίτι του συνταξιούχου Carl Frederickson «απογειώνεται» με τη βοήθεια εκατοντάδων μπαλονιών ηλίου και ταξιδεύει στον αέρα.

\"\"

Έτσι και οι υπεύθυνοι του National Geographic, βασισμένοι στην ταινία, κατασκεύασαν ένα ανάλογο σπίτι. Πήραν 300 μπαλόνια ηλίου, ζήτησαν τη συνδρομή επιστημόνων, μηχανικών, προσέλαβαν δύο πιλότους αερόστατων και δεκάδες εθελοντές. Έτσι κατάφεραν να κάνουν το σπίτι να… πετάξει σε ύψος 10.000 πόδων.

 Φυσικά δεν επρόκειτο για κανονικό σπίτι αλλά για ένα λυόμενο, που ήταν κι αρκετά ελαφρύ. Ο παραγωγός Ben Bowie δήλωσε, όπως δημοσιεύει η Daily Mail. «Ανακαλύψαμε πως είναι σχεδόν αδύνατο να κάνουμε ένα πραγματικό σπίτι να πετάξει». Ο παραγωγός Ian White πρόσθεσε: «Ωστόσο ένα μικρό λυόμενο μπορούμε να το κάνουμε να πετάξει με ασφάλεια κι ας έχει και μερικούς ανθρώπους μέσα».

\"\"

Κάθε ένα από τα μπαλόνια είχε μήκος οκτώ πόδων και ήταν γεμάτο με αέριο ηλίου. Το σπίτι διαστάσεων 4.8m x 4.8m x 5.5m πέταξε πάνω από την έρημο της Καλιφόρνια για περίπου μία ώρα με δύο άτομα μέσα. Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί το φθινόπωρο.

Δείτε το βίντεο εδώ: 
http://www.youtube.com/watch?v=LjoVsB2VrLg

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook