Το θέμα της έγκαιρης και σωστής δακοκτονίας συζητήθηκε στο Δήμο Φαιστού, στο πλαίσιο ευρείας σύσκεψης φορέων που πραγματοποιήθηκε υπό τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη κ. Ευριπίδη Κουκιαδάκη. 
Η σύσκεψη υλοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου στη Δημοτική Ενότητα Μοιρών, ενώ σε αυτή, εκτός από τον κ. Κουκιαδάκη συμμετείχαν η Δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τσικριτζάκης, υπηρεσιακά στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Ηρακλείου, στελέχη της Διεύθυνσης από το υποκατάστημα Μοιρών, υπηρεσιακοί του Δήμου Φαιστού, εργολάβοι, παγιδοθέτες και παραγωγοί. 
Η Δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη, χαιρέτησε την εκδήλωση, τονίζοντας τη σπουδαιότητα που υπάρχει τόσο αναφορικά με τη σωστή δακοκτονία, όσο και γενικότερα με την προστασία και αναπτυξιακή προοπτική της αγροτικής παραγωγής που αποτελεί σημαντικό εργαλείο για την οικονομία της χώρας, αλλά και για την τοπική οικονομία της περιοχής. 
Ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης από την πλευρά του, επεσήμανε ότι είναι αναγκαίο το έργο της δακοκτονίας να εκτελεστεί σωστά, αναφέροντας πως τα χρήματα για τη δακοκτονία είναι διαθέσιμα για τις αμοιβές, στο τέλος κάθε ψεκασμού. 
Ο κ. Κουκιαδάκης αναφέρθηκε σε μια αναγκαιότητα επίσης, όλοι οι συναρμόδιοι ν’ αφοσιωθούν με υπευθυνότητα στο έργο τους, με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και τη διασφάλιση της αγροτικής παραγωγής. 
Ένα ακόμα ζήτημα που τέθηκε στο πλαίσιο της σύσκεψης ήταν αυτό του αριθμού των παγιδοθετών, που αν και είναι λιγότεροι σε αριθμό απ’ όσο θα έπρεπε, καταβάλλεται μια σημαντικότατη προσπάθεια, από την Περιφέρεια, το Δήμο Φαιστού, αλλά και την αρμόδια υπηρεσία, να αξιοποιηθεί το ανθρώπινο δυναμικό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 
Με βάση τον προγραμματισμό της αρμόδιας υπηρεσίας, οι ψεκασμοί αναμένεται ν’ αρχίσουν σύντομα στην περιοχή της Μεσαράς. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook